Setari Cookie-uri

Point and shoot! 20 de sfaturi pentru a realiza cele mai interesante capturi cu telefonul

Se spune că cea mai bună cameră de fotografiat este cea pe care o ai la îndemână deoarece este singura care te va ajuta să-ți capturezi amintirile și experiențele instantaneu. Nu numai că putem surprinde momentul exact atunci când se întâmplă, dar îl și putem împărtăși cu cei dragi sau pe social media. Nu a fost niciodată mai ușor să creați fotografii uimitoare cu camera smartphone-ului. Dar, cu atât de multe funcții și caracteristici ale camerei smartphone-ului, poate fi greu să știi cum să le folosești și când. 

Motorola a lansat de curând cel mai avansat sistem de până acum pentru camerele sale foto prin intermediul familiei de dispozitive Motorola edge 20. Puteți captura imagini incredibil de clare, chiar și atunci când luminozitatea este scăzută, cu o cameră cu rezoluție 108MP și tehnologia Ultra Pixel, puteți înregistra video în 8K, cea mai înaltă rezoluție posibilă pe un smartphone și puteți focaliza de la distanțe incredibile cu Super Zoom 50x. De asemenea, aveți ocazia să centrați de 4 ori mai mult în cadru cu obiectivul ultra-wide și să utilizați funcția de zoom cu până la 5 ori mai mult față de un subiect cu ajutorul opțiunii Macro Vision.

Pentru a vă bucura la maximum de capturi unice, am pregătit 20 de sfaturi utile pentru fotografii perfecte cu telefonul mobil care vă vor ajuta să deveniți un fotograf de instantanee mai bun.

Citește și:
  1. Alege un telefon cu o cameră bună

O cameră performantă poate face diferența atunci când vorbim de fotografii perfecte. Din fericire, calitatea camerelor smartphone-urilor a făcut un salt imens în ultima perioadă. Motorola edge 20 pro conține cel mai puternic sistem de camere creat de Motorola până acum, oferind o cameră principală de 108 MP cu tehnologie Ultra Pixel, un obiectiv cu unghi extrem de larg, de 119º, un obiectiv macro, un teleobiectiv periscopic, funcția Super Zoom 50x și o cameră frontală (selfie) de 32 MP, care creează imagini incredibil de clare și luminoase printr-o singură atingere de buton.

  1. Țineți telefonul cât mai nemișcat posibil, cu ambele mâini

Pentru a obține imaginea perfectă, este important să țineți telefonul cât mai ferm posibil, cu ambele mâini și să aduceți coatele cât mai aproape de corp pentru o mai mare stabilitate. Dacă vă este teamă că o să vă tremure mâinile atunci când trebuie să apăsați pe buton, Motorola a avut grijă să încorporeze în teleobiectivul camerei proprietatea de stabilizare optică a imaginii, care compensează automat imaginile și videoclipurile neclare cauzate de mișcările necontrolate ale camerei.

Citește și:
  1. Familiarizați-vă cu toate caracteristicile camerei telefonului

Camerele smartphone-urilor de astăzi dețin atât de multe caracteristici, încât ne pierdem în ele și totul ni se pare prea complicat. Dacă vă doriți poze uimitoare, acordați-vă suficient timp pentru a testa toate funcțiile acesteia. Și, nu uitați, distracția începe chiar cu procesul de creație! Dispozitivele Motorola edge 20 se bucură de o multitudine de caracteristici cu care puteți duce pasiunea pentru fotografie la nivelul următor: de la același senzor dual, la o serie de caracteristici și moduri care folosesc AI, pentru a crește luminozitatea, a estompa defectele, a îmbunătăți culorile și a edita imperfecțiunile.

  1. Utilizați vizualizarea tip grilă

Una dintre cele mai simple modalități de a obține fotografii mai bune este să activați vizualizarea grilă. Acest lucru împarte ecranul în 9 părți egale care vă vor ajuta să realizați fotografii perfecte mult mai ușor. Mai mult, există și o regulă de aur a compoziției unei fotografii care ne spune că cele mai importante obiecte trebuie poziționate la intersecțiile liniilor, pentru că atrag atenția privitorului către punctul pe care vrem să-l focalizăm. De asemenea, elementele ce înconjoară subiectul pot face imaginea creată de tine mai atrăgătoare. Încearcă data viitoare și o să te convingi!

Citește și:
  1. Alege modul portret

Fotografiile profesioniste de tip portret dispun de modalitățile inteligente de a atrage atenția asupra subiectului fotografiat. Indiferent că este vorba despre o persoană sau animal de companie, aceștia conving ochiul privitorului să se concentreze doar pe subiectul din imagine. Cu telefoanele din familia Motorola edge 20, oricine poate crea fotografii în modul portret. Doar setați modul portret atunci când vreți să faceți o fotografie și bucurați-vă de același efect. Subiectul principal va fi focalizat clar, iar background-ul va deveni ușor blurat.

  1. Panorame infinite

În ultimii ani, fotografiile în format panoramă au devenit populare, iar motivul este de la sine înțeles. O imagine este într-adevăr frumoasă atunci când tot peisajul se regăsește în același cadru. Motorola edge 20 pro, îți oferă un cadru de 4 ori mai cuprinzător datorită obiectivului cu unghi extrem de larg, de 119°.

Citește și:
  1. Zoom in atunci când nu vă puteți apropia suficient de mult

Tuturor ne este cunoscută situația în care ne-am dorit poza perfectă, doar că eram prea departe. În cazul de față ne ajută doar un zoom de calitate, cum ar fi cel găsit la smartpone-urile din familia Motorola edge 20. Teleobiectivul periscopic oferă zoom digital 50X, cu tehnologie “optică pliabilă”. Edge 20 pro dispune de un teleobiectiv periscopic care vă permite să vă apropiați de 50 de ori mai mult de subiect, în timp ce Motorola edge 20 oferă un zoom de până la 30x prin teleobiectivul super zoom.

  1. Nu vă fie frică să vă apropiați prea mult

Funcția Macro Vision, disponibilă pe toate cele trei dispozitive din familia edge 20, vă ajută să vă apropiați de 5 ori mai mult de subiectul fotografiat. Nu veți omite niciun detaliu din fotografiile voastre, chiar și de la 3 cm distanță.

Citește și:
  1. Lumina naturală este cel mai bun prieten al tău

Fotografierea la lumină naturală este o modalitate excelentă de a surprinde tonuri în culori naturale. "Golden hour" este bine cunoscută printre fotografi – se poate surprinde după răsăritul soarelui și cu o oră înainte de apus, când soarele este aproape de orizont. Fotografiile surprinse în această perioadă sunt extrem de frumoase, iar cu dispozitivele Motorola edge 20, puteți fi siguri că ați capturat imaginea perfectă, datorită camerei frontale de 32 MP cu unghi larg, ceea ce înseamnă că nimeni nu va lipsi din pozele de grup și mai mult de atât – veți prinde și lumină excelentă.

  1. Surprindeți experiența unei nopți în oraș

Chiar și pe timp de noapte, puteți face fotografii cu o claritate uimitoare și culori precise. Ce trebuie să faceți este doar să activați modul Night Vision pe oricare dintre dispozitivele Motorola edge 20. Această funcție poate fi activată și pentru camera frontală.

Citește și:
  1. Căutați linii în jur

Atunci când planificați fotografia perfectă, ghidați-vă după linii, pentru că acestea oferă imaginii un sentiment de mișcare și direcție. Liniile vor atrage atenția privitorului și încurajează ochii să călătorească prin și în jurul fotografiei. Liniile pot fi atât drepte cât și curbate, precum scări, linii de tren, drumuri sau chiar o cărare prin pădure.

  1. Joacați-vă cu reflecțiile

Natura și orașul oferă o mulțime de locuri neobișnuite unde puteți găsi și imortaliza reflecții: în apă, oglinzi, ochelari de soare sau de vedere – fiți creativi și distrați-vă la maximum cu pozele voastre.

  1. Încercați perspective diferite

Atunci când fotografiați, gândiți-vă la diferite unghiuri de abordare și fiți creativi, pentru că doar astfel imaginile voastre pot ieși în evidență. În funcție de modul în care fotografiați, puteți crea cu ușurință iluzii de adâncime sau înălțime. Această tehnică este excelentă pentru fotografiile urbane, pentru că vă oferă oportunitatea să creați iluzii prin clădiri mai înalte sau mai mici față de realitate.

  1. Evidențiați o singură culoare

Suprimarea culorii înseamnă să aveți o fotografie alb-negru, în care doar o singură culoare diferită sau un subiect cum ar fi o plantă sau o piesă vestimentară proeminentă. Smartphone-urile Motorola edge 20 au de această caracteristică. Încercați această opțiune data viitoare și o să vedeți cât de mult vă poate schimba fotografiile.

  1. Chiar și telefoanele mobile pot schimba ISO și alți parametri

Dacă sunteți începător în ale fotografiei, vă veți familiariza destul de rapid cu parametrii ISO, timpul, diafragma și proprietățile acestora. Setarea lor corectă vă va ajuta să obțineți imagini la cea mai bună calitate. Smartphone-urile Motorola edge 20 vă permit să activați modul „Pro”, unde puteți modifica acești parametrii pentru a realiza fotografii după bunul plac.

  1. De la RAW la JPEG

Recomandarea noastră în ceea ce privește formatul în care să faceți fotografiile este RAW, datorită cantității echilibrate de alb, posibilitatea de a regla expunerea sau chiar de a ajusta modurile de culoare după bunul plac.

  1. Răbdarea aduce rezultate excelente

În general, domeniul fotografiei cere multă răbdare. Chiar dacă tentația de a face o fotografie rapid și a o posta pe rețelele de socializare este mare, riscați să omiteți părți importante sau să nu capturați subiectul din cel mai bun unghi. Răbdarea este esențială atunci când vorbim de fotografie și va da roade. Totuși, dacă nu puteți rezista tentației, modul de fotografiere secvențială vă poate fi de mare ajutor. Telefonul va face mai multe fotografii în succesiune rapidă, iar vouă nu vă rămâne decât să o alegeți pe cea mai bună la final.

  1. Editarea poate face diferența

Nu este niciodată ușor să surprindem cadre perfecte și ni se poate întâmpla să nu fim mereu mulțumiți de modul în care ne ies fotografiile prima dată. Este posibil ca o clădire să nu fie perfect dreaptă sau fotografia să fie prea întunecată. Editați fotografiile dacă simțiți nevoia! Motorola Moto Photo Editor, de exemplu, este un instrument excelent pentru a obține fotografii minunate.

  1. Aveți grijă să curățați obiectivul smartphone-ului

Zilnic expunem telefoanele noastre la praf sau alte impurități, care de cele mai multe ori ajung pe camera dispozitivului și pot afecta calitatea fotografiei. Înainte de a face o fotografie, curățați atent obiectivul smartphone-ului cu o țesătură fină.

  1. Luați-vă accesorii

Vă puteți achiziționa mai multe accesorii care să vă ajute să realizați fotografii perfecte. De exemplu, dacă nu vreți să vă faceți griji cu privire la imaginile neclare atunci când fotografiați pentru perioade lungi de timp, un trepied este esențial. Seara cu prietenii sau în vacanțe, vă puteți distra cu un selfie stick – accesoriul nelipsit de la petreceri. Mai mult, o lentilă suplimentară fisheye, care se atașează pe smartphone cu ajutorul unei cleme, poate fi de mare ajutor celor care își doresc fotografii neobișnuite.

Legal Disclaimers

Anumite caracteristici, funcționalități și specificații ale produsului pot depinde de rețea și pot fi supuse unor termeni, condiții și taxe suplimentare. Toate pot fi modificate fără notificare. MOTOROLA, sigla M stilizată, MOTO și familia de mărci MOTO sunt mărci comerciale ale Motorola Trademark Holdings, LLC. LENOVO și THINKSHIELD sunt mărci comerciale ale Lenovo. Qualcomm Snapdragon este un produs al Qualcomm Technologies, Inc. și/sau al filialelor sale. Qualcomm și Snapdragon sunt mărci comerciale ale Qualcomm Incorporated, înregistrate în Statele Unite și în alte țări. Wi-Fi este o marcă comercială a Wi-Fi Alliance. USB Type-C® și USB-C® sunt mărci comerciale înregistrate ale USB Implementers Forum. Google și Android sunt mărci comerciale ale Google LLC. Toate celelalte mărci comerciale sunt proprietatea deținătorilor respectivi. © 2021 Motorola Mobility LLC. Toate drepturile rezervate.

About Lenovo & Motorola

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) este o companie Fortune Global 500 cu venituri de 60 de miliarde de dolari, care deservește clienții din 180 de piețe din întreaga lume. Concentrați pe o viziune îndrăzneață de a oferi o tehnologie mai inteligentă pentru toți, dezvoltăm tehnologii care schimbă lumea care alimentează (prin dispozitive și infrastructură) și împuternicesc (prin soluții, servicii și software) milioane de clienți în fiecare zi și împreună creează un mediu mai incluziv, de încredere. și societate digitală durabilă pentru toată lumea, de pretutindeni. Motorola Mobility LLC a fost achiziționată de Lenovo Group Holdings în 2014. Motorola Mobility este o companie subsidiară deținută în totalitate de Lenovo și este responsabilă de proiectarea și fabricarea tuturor telefoanelor și soluțiilor mobile marca Moto și Motorola. Pentru a afla mai multe, vizitați https://www.lenovo.com și citiți despre cele mai recente știri prin StoryHub și Motorola Global Blog.

Photo by Artem Beliaikin on Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
14 Noiembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.