Setari Cookie-uri

Cum îți alegi lănțișorul din aur. Sfaturi practice pentru femei

Lănțișorul din aur este o bijuterie ce îți evidențiază personalitatea. Însă cum știi ce ți se potrivește? Iată câteva idei practice pentru a-ți face alegerea mai ușoară.

Bijuteriile sunt cartea de vizită a unei femei. Fie că sunt moștenire de familie, cadou sau achiziție proprie, ele au rolul de a pune în valoare frumusețea. Lănțișoarele și colierele sunt printre cele mai apreciate de femei, pentru că evidențiază gâtul și linia decolteului. Dar cum îl alegi pe cel care ți se potrivește cel mai bine? Iată un ghid care te va ajuta să descoperi ce lantisor aur dama este alesul tău.

Există mai multe criterii după care îți poți alege lănțișorul favorit, care să te facă să te simți bine în pielea ta. Să nu se agațe, să fie suficient de lung, suficient de lat, dintr-un anumit tip de aur, să se asorteze la anumite ținute etc.

Alegerea lănțișorului după carate

Atunci când începi căutarea acestei bijuterii, este important să te documentezi. Îți dorești un produs de calitate, însă este necesar să ții cont și de bugetul pe care îl ai. Primul lucru pe care trebuie să îl știi: cu cât aurul este mai curat (are mai multe carate), cu atât lănțișorul va fi mai sensibil. Cu cât aurul are mai puține carate și este dintr-un aliaj, cu atât va fi mai rezistent. Ideal este să îți alegi un lănțișor de 14 sau de 18 carate.

Citește și:

Aurul de 14 carate are în componența sa 14 părți aur și 10 părți elemente de aliere, în timp ce aurul de 18 carate conține 18 părți aur și 6 elemente de aliere.

Alegerea lănțișorului din aur după culoare

Aurul este, la origini, de culoare galben intens. Astăzi, însă, lănțișoarele și toate celelalte bijuterii pot fi realizate din aur alb, roz sau galben. Astfel le poți asorta mai ușor și le poți adapta propriului tău stil.

Aurul alb este obținut prin alierea aurului galben cu nichel sau argint, cupru și zinc. Îți poți alege un lănțișor din aur alb, căruia să îi atașezi un pandantiv cu o piatră într-o culoare rece, pentru un plus de eleganță. Un astfel de aliaj se potrivește dacă ai o personalitate energică, nonconformistă și elegantă în același timp.

Citește și:

Aurul galben este realizat prin alierea aurului cu argint, cupru și zinc. Este la fel de rezistent ca aurul alb, iar culoarea sa naturală evidențiază bijuteria în sine. Este cel mai renumit aliaj și preferatul majorității femeilor. Ți se potrivește un astfel de aliaj dacă ești o romantică incurabilă.

Aurul roz este obținut prin aliaj de aur și cupru. Se întâlnește mai rar în preferințele femeilor și este folosit mai ales în lănțișoare sau alte bijuterii din toate cele trei tipuri de aur. Ți-l poți alege dacă ești o fire diafană, mereu în căutare de ceva nou.

Alegerea lănțișorului după lungime

Un alt criteriu important în alegerea lănțișorului din aur preferat este lungimea acestuia. Înainte de a-l achiziționa, trebuie să știi circumferința gâtului tău. Astfel, poți decide ce lungime de lănțișor îți alegi. Lănțișoarele din aur pot avea dimensiuni cuprinse între 220 și 600 mm.

Citește și:

Dacă vrei să scoți în evidență forma gâtului, ia-ți un lănțișor cu pandantiv mic sau simplu, la baza gâtului. Vei fi admirată pentru discreție și simplitate.

Dacă vrei să îți pui în valoare decolteul și zona pieptului, atunci un lănțișor mai lung este soluția.

Unei rochii cu decolteu îi poți accesoriza un lănțișor mediu, cu un pandantiv mai mare, pentru a fi în centrul atenției.

Alegerea lănțișorului după grosime

Ultimul, dar nu cel din urmă criteriu în alegerea lănțișorului din aur este grosimea. Poți opta pentru lănțișoare care să îți îmbrace forma gâtului. Astfel, îți vei alege unul gros și lat la baza gâtului.

Iar dacă vrei doar să ai linia gâtului subliniată, atunci alege un lănțișor finuț, subțire, discret. Așa vei păstra o notă de eleganță aparte.

Citește și:

Nu uita că, orice alegere ai face, important e să te simți bine atunci când porți bijuteria preferată și să știi că frumusețea ta vine din interior. Tu ești cea care pune în valoare bijuteria aleasă.

Sursa foto: Pexels

Vizionare placuta


Kudika
17 Martie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.