Setari Cookie-uri

Cum să alegi bijuteriile de mireasă potrivite pentru stilul tău

Am alcătuit pentru tine un scurt ghid care să te ajute să identifici bijuteriile de mireasă potrivite pentru stilul tău.

În ziua nunții orice mireasă își dorește să arate perfect, așa cum a visat dintotdeauna. După alegerea rochiei și a voalului urmează partea de finisare a look-ului, ceea ce include, pe lângă coafură, machiaj sau unghii, și bijuteriile potrivite. De ce anume trebuie să ții cont astfel încât tot ceea ce porți să te definească și să îți reprezinte personalitatea? Am alcătuit pentru tine un scurt ghid care să te ajute să identifici bijuteriile de mireasă potrivite pentru stilul tău.

Bijuterii de mireasă simple versus bijuterii statement

Primul criteriu de luat în calcul în alegerea bijuteriilor de mireasă este legat de propriile gusturi. Dă un exercițiu de imaginație și în același timp gândește-te ce piese se regăsesc în garderoba ta de zi cu zi. Deși este un eveniment special, e important să fii tu însuți inclusiv atunci când îmbraci rochia de mireasă. Dacă obișnuiești să porți accesorii simple, fine, din materiale prețioase, atunci mergi pe același stil. Iar în cazul în care cerceii statement nu-ți lipsesc, îți plac șirurile de lanțuri și colierele cu pietre, atunci îndreaptă-ți atenția spre acest tip de bijuterii.

Citește și:

Cum alegi bijuteriile în funcție de stilul rochiei

Totuși, e important ca alegerile tale să se potrivească întru totul. Fiind vorba de o nuntă, rochia de mireasă este întotdeauna elementul principal al ținutei. Pornind de la ea îți vei construi întregul look din ziua cea mare. Vei avea două variante, o rochie simplă ce va avea nevoie de accesorizare sau una complexă, cu croieli inedite, decupaje și aplicații la care bijuteriile vor fi minimaliste, pentru a nu o încărca și mai tare. De exemplu, o rochie simplă din voal sau mătase va avea nevoie de eleganța cerceilor pentru mireasă, care să o scoată în evidență. Un model cu corset și umerii goi va arăta perfect cu o pereche tip candelabru, argintii. Dacă ai optat pentru cercei mari, atunci la gât nu vei mai adăuga nimic, ci va rămâne decolteul ca atare. Există și varianta ca accentul să cadă pe zona gâtului, în cazul în care ai o rochie decoltată simplă. Un colier cu perle în straturi va arăta elegant și îți va oferi un plus de rafinament. Nu folosi seturi de cercei, coliere și brățări din același model. Alege o singură piesă, nicidecum mai multe sau pe toate.

Citește și:

De cealaltă parte, în situația unei rochii de mireasă cu aplicații din dantelă, paiete, perle sau pietre și care are diverse decupaje, panglici, o trenă foarte mare, mâneci bufante sau este pe gât și cu umerii goi accesoriile trebuie să fie reduse la minimum. Singurele bijuterii pe care îți recomandăm să le porți sunt cerceii pe lobul urechii. Lasă rochia să strălucească și nu o încărca mai mult decât este cazul!

Ține cont de voal și coafură

Și voalul și felul în care îți vei coafa părul sunt elemente de luat în calcul în alegerea bijuteriilor de mireasă. La fel ca în cazul rochiei, dacă voalul este deja încărcat cu margini din dantelă, pietre aplicate ori perle, atunci accesoriile vor fi minimaliste. Poartă cercei mari sau un colier statement cu părul strâns la spate. Evită să pui și un accesoriu mare în păr și cercei și lanț cu pandantiv la gât! Deși mireselor le este permis să se încarce cu podoabe, există totuși o limită estetică pe care e important să nu o depășești.

Citește și:

Alegerea bijuteriilor de mireasă potrivite pentru stilul tău se face întotdeauna ținând cont de personalitatea ta. E important să te simți bine în propria piele în ziua cea mare, motiv pentru care n-ar trebui sub nicio formă să-ți schimbi stilul. Dacă adori accesoriile, combină-le cu rochia aleasă și cu voalul. În cazul în care nu obișnuiești să porți prea multe în viața de zi cu zi, limitează-te la o pereche fină de cercei sau la un lanț subțire care să-ți evidențieze și să-ți alungeasca gâtul.

Vizionare placuta


Kudika
30 Martie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.