Setari Cookie-uri

6 sfaturi utile pentru a vă întreține ochelarii de vedere sau de soare

Ochelarii sunt importanți pentru toți cei care îi poartă, dar pot fi o adevărată pacoste de întreținut.

Ramele și lentilele sunt destul de delicate și, prin urmare, necesită o îngrijire și o întreținere la fel de delicată pentru a se asigura că trec testul timpului.

De cele mai multe ori, mai degrabă neglijența noastră decât ochelarii înșiși sunt cei care îi fac să se clatine. Iată câteva modalități simple de a vă întreține ochelarii de vedere sau de soare fără a fi nevoie să cumpărați un kit scump!

Țineți cont că nu toți ochelarii de soare au protecție UV

Imaginați-vă că ați ajuns în sfârșit la plajă și ați descoperit că v-ați uitat ochelarii de soare. Apoi apare un vânzător ambulant și vă decideți să vă cumpărați unii noi. Cu toate acestea, nu este o idee bună, deoarece lentilele colorate nu au neapărat protecție UV și cauzează o dublă afectare a ochilor: ca urmare a umbrelor care cad pe ochi, pupilele sunt mărite. Acest lucru înseamnă că și mai multă lumină UV poate pătrunde în ochi fără protecție. De asemenea, este foarte important să încercați să cumpărați ochelari de soare din magazine care sunt de încredere și care au întotdeauna un certificat de origine.

Citește și:

În ceea ce privește culorile lentilelor ochelarilor de soare,

și acestea trebuie analizate, culoarea maro și cele fumurii sunt mai recomandate pentru zilele luminoase, punând în evidență detaliile și contrastele.

Optometristul, pe lângă evaluarea sănătății vizuale, poate ajuta în alegerea ochelarilor de soare ideali. Ochelarii sunt piese foarte personale și unice și, de aceea, trebuie să se combine perfect cu fiecare stil de viață.

În cazul persoanelor care petrec mult timp expuse la lumină, de exemplu, persoanele care practică sporturi în aer liber sau care își petrec toată ziua la volan, este important ca acestea să știe cum să aleagă corect lentilele. Astfel, pentru această situație, cea mai potrivita alegere pentru ochelarii de soare sunt lentilele polarizate, care previn strălucirea și fac ca imaginile să fie mult mai clare și cu mai multe contraste.

Citește și:

Clătiți cu apă

Niciodată nu ar trebui să vă ștergeți o pereche de ochelari de soare sau de vedere cu o cârpă în timp ce aceștia sunt uscați. Lentilele atrag cele mai mici și mai greu de văzut particule de praf, iar ștergerea uscată face ca aceste particule să se frece de lentile și rame, cauzând abraziune.

Întotdeauna clătiți ușor ochelarii cu apă și apoi ștergeți-i pentru a vă asigura că particulele de praf sunt măturate de pe suprafața lentilelor. O soluție alternativă este folosirea unui produs de curățare făcut doar pentru lentile, deși, dacă sunteți în mișcare, apa este o opțiune mai convenabilă. În general, oricare dintre ele funcționează bine.

Un ultim punct referitor la curățenie este utilizarea cârpei potrivite. În nicio circumstanță nu folosiți șervețele, șervețele sau prosoape de hârtie pentru a șterge ochelari de soare sau de vedere. Materialul este suficient de moale pentru curățarea generală, dar prea dur pentru lentilele sensibile. Toate husele sunt livrate cu o cârpă moale, așa că folosiți-o pe aceea.

Citește și:

Depozitați în mod corespunzător

Pentru a preveni deteriorarea inutilă a ochelarilor, păstrați-i depozitați într-un loc sigur atunci când nu îi folosiți. În primul rând, acest lucru va împiedica acumularea prafului, precum și reducerea șanselor de zgârieturi și rame îndoite sau rupte.

De asemenea, atunci când îi depozitați, nu aruncați pur și simplu o pereche de ochelari de soare într-un sertar! Puneți-i în husă și cu grijă. În plus, partea de sus a capului nu este un loc de depozitare adecvat, deoarece poate provoca deformarea formei. De asemenea, acestea pot cădea și se pot deteriora dacă uitați că sunt acolo.

Păstrați-i departe de căldura excesivă

În timpul lunilor de vară, lăsarea ochelarilor într-o mașină fierbinte sau oriunde în lumina soarelui poate face ca ochelarii cu ramă de plastic să se deformeze și să se deformeze, provocând crăparea lentilelor. Acest lucru este ușor de făcut, deoarece suntem ocupați să ne vedem de viața noastră, de multe ori ne lăsăm ochelarii undeva și nici măcar nu luăm în considerare temperatura. O soluție în acest sens este înlocuirea ramei din plastic cu una din metal, însă lăsarea unei rame metalice la căldură vă va face și ea o surpriză neplăcută.

Citește și:

Întreținerea regulată

Există multe lucruri pe care le puteți face zilnic, care durează doar câteva secunde și care se integrează bine în interacțiunile zilnice pe care le aveți cu ochelarii dumneavoastră. Unele sunt la fel de simple ca și folosirea ambelor mâini pentru a pune și a scoate ochelarii. Este un obicei bun pe care să îl adoptați, deoarece va împiedica încurcarea sau răsucirea lor. Asigurați-vă că îi prindeți ușor și că îi alunecați de pe față, ridicându-i mai întâi de la urechi.

În fiecare zi, înainte de a pleca la serviciu, ne verificăm în oglindă pentru a ne asigura că arătăm îngrijit, din când în când gândiți-vă să inspectați îndeaproape ramele. Verificați dacă nu sunt nealiniate sau șuruburi slăbite și verifică dacă se sprijină uniform pe nas. În cazul în care constatați că există o anumită discrepanță, puteți oricând să treceți pe la opticienii locali din și să le reparați. Nu încercați să le reparați singuri acasă!

Citește și:

Nu reglați prin piesa de pe nas!

Unul dintre cele mai comune obiceiuri pentru toți cei care poartă ochelari de soare sau de vedere este acela de a împinge ochelarii în sus prin aplicarea unei presiuni pe piesa de pe nas. În mod regulat, pe parcursul zilei, vom ajusta ochelarii prin această metodă. De-a lungul unei perioade de timp, presiunea continuă pe piesa de nas va strica orice finisaj al ramei și vor înceta să mai arate moderni și noi. Prindeți ușor marginea lentilelor cu degetul mare și cu degetul mic și reglați corespunzător.

foto unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
6 Iunie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.