Setari Cookie-uri

Ie Ucraina - proiect inedit de fotografie dedicat mitologiei românești și ucrainene

Refugiate din Ucraina îmbracă ia românească ca tribut adus feminității Magazinul BLOUSEROUMAINE-COM împreună cu modele refugiate din Ucraina și prin participarea extraordinară a artistei folk, Alina Pash au realizat proiect inedit de fotografie dedicat mitologiei românești și ucrainene.

CP

CP

Ucrainencele au îmbrăcat cămăși românești lucrate de artizani români, iar Alina Pash a purtat o cămașă veche bucovineană ca simbol al istoriei și culturii comune a celor două țări și ca tribut adus românilor care au contribuit la ajutorarea refugiatilor ucraineni. Este un tribut adus femeilor din România și Ucraina.

Proiectul este intitulat MAVKA, figura mistică în cultura ucraineană asemănătoare Drăgaicei sau Ianei Sanziana din mitologia românească. Mavka este un spirit feminin al pădurii. Fotograful ucrainean Mia Franz a realizat un pictorial în care Mavka - interpretată de Alina Pash - este alături de iele interpretate de Zlata Podolian (Ucraina),Kristina Khodylo (Ucraina),Olha Dublian (Ucraina) și Natalia Glijin (Rep. Moldova).

Citește și:

Prin acest proiect vreau sa demonstrez că femeile din țări diferite împărtășesc valori comune, sunt asemănătoare prin forță, chiar dacă vorbesc limbi diferite și împreună pot fi foarte puternice.

Culturile noastre sunt foarte asemănătoare și am vrut ca acest lucru sa fie transmis prin fotografia mea. (Mia Franz, fotograf ucrainean). Artista Alina Pash a performat în București la concertul Life Will Win și se va reintoarce la Cluj pentru a susține un concert în cadrul Electric Castle. Alina este pasionată de patrimoniul cultural ucrainean si românesc și s-a alăturat proiectului magazinului online pentru a transmite un mesaj de încurajare tuturor femeilor.

Blouse Roumaine Shop BLOUSEROUMAINE-SHOP.COM Showroom: Nicolae Golescu,20 office@blouseroumaine-shop.com Instagram @ blouseroumaineshop Telefon 0751222711

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Iunie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.