Setari Cookie-uri

Îmbrăcăminte de munte, îmbrăcăminte pentru trekking, îmbrăcăminte pentru drumeții

Deși astăzi pare evident faptul că ne îmbrăcăm puțin diferit pentru a ieși la munte decât în fiecare zi, nu cu mult timp în urmă, hainele pentru drumeții pe trasee montane erau alese din garderoba de zi cu zi.

Odinioară predominau cămășile de flanelă sau puloverele de lână, poate că nu erau cele mai confortabile, dar îți permiteau să ajungi mai departe și chiar mai sus. Pe măsură ce drumețiile montane deveneau din ce în ce mai populare, s-a observat că, prin modificarea ușoară a îmbrăcămintei, aceasta putea fi adaptată mult mai bine la condițiile de pe traseele montane. Ideea a fost preluată de cele mai cunoscute mărci de outdoor. Dezvoltarea acestei tendințe a fost foarte rapidă, iar astăzi ne putem bucura de o gamă largă de îmbrăcăminte special dedicată drumețiilor, călătoriilor și expedițiilor montane.

În zilele noastre, combinația corectă a tuturor straturilor de îmbrăcăminte, de la lenjeria de corp și șosete până la jacheta exterioară, reprezintă baza oricărei ieșiri. Numai combinația corectă va asigura o performanță optimă. În prezent, îmbrăcămintea tehnică oferă o respirabilitate ridicată, o protecție excelentă împotriva vântului și a ploii și proprietăți termice optime - toate acestea cu condiția ca funcționalitatea unui astfel de echipament să nu fie afectată, de exemplu, de un tricou din bumbac sau de o jachetă din material nerespirabil.Un set de haine moderne pentru munte.

Citește și:

Baza oricărei ținute de drumeție sau de alpinism este lenjeria de corp termică selectată în mod corespunzător. Funcția sa principală este de a transfera eficient umiditatea de la piele la următoarele straturi de îmbrăcăminte și de a asigura un nivel ridicat de confort. Lenjeria de corp termică este de obicei bine ajustată pe corp. Datorită elasticității ridicate a materialelor utilizate, nu limitează mișcarea. Deși majoritatea lenjeriei de corp termice din zilele noastre este fabricată din fibre sintetice, lâna merino este, de asemenea, din ce în ce mai populară. Acesata este un tip de lână de oaie complet diferita de cel cunoscut din ploverile cu lâna intepatoare. Lâna Merino este foarte plăcută la atingere și are o serie de alte avantajePeste lenjeria de corp se poartă de obicei un al doilea strat de îmbrăcăminte, care variază foarte mult în funcție de sezon. În timpul iernii reci, aceasta poate fi o jachetă ușoară cu umplutură sintetică sau puf. În sezoanele de trecere, o jachetă ușoară din fleece este ideală. Scopul acestui articol de îmbrăcăminte este de a asigura un confort termic optim în timpul activității noastre pe traseu.

Citește și:

Al treilea strat de îmbrăcăminte, cel mai exterior, este purtat în perioada rece a anului sau în condiții meteorologice dificile. Acesta poate fi o geacă de ploaie sau softshell. Care sunt diferențele? Gecile cu membrană sunt concepute în primul rând pentru a proteja împotriva ploii sau a zăpezii. Prin urmare, acestea sunt echipate cu membrane impermeabile, iar cusăturile sunt căptușite special pentru a împiedica chiar și o picătură de apă să pătrundă. În plus, fermoarele sunt adesea sigilate sau acoperite cu pliuri.

Softshell-urile, pe de altă parte, sunt o alegere bună pentru zilele reci si cu vant. Acestea combină o protecție eficientă împotriva vântului rece cu o izolație de bază. Deși nu protejează împotriva ploii, principalul lor avantaj este respirabilitatea ridicată. Acest lucru le face ideale pentru traseele montane, protejând corpul de hipotermia rapidă fără a se supraîncălzi.Cum ar trebui să fie o îmbrăcăminte bună pentru excursiile la munte?Fabricată de branduri de top, îmbrăcămintea de trekking are mai multe caracteristici care cu siguranță diferită de modelele de zi cu zi. Acestea o fac ideala pentru utilizarea pe trasee. Una dintre caracteristici este cu siguranță durabilitatea ridicată a materialelor utilizate.

Citește și:

Țesăturile sunt adesea realizate cu adaos de fibre de nailon. Utilizarea unei țesături adecvate este, de asemenea, importantă. La îmbrăcămintea de munte se utilizează frecvent și o ranforsare suplimentară a genunchilor sau a coatelor, care sunt cele mai predispuse la uzură. O altă trăsătură caracteristică a hainelor de drumeție este libertatea de mișcare. Picioarele și mânecile profilate oferă un confort maxim. Materialele cu o proporție mare de elastan sunt folosite pentru modele mai mulate. Acest lucru se reflectă printr-o țesătură foarte elastică, care se adaptează perfect la fiecare mișcare a purtătorului.

Gecile de drumeție, pantalonii și hanoracele se disting, de asemenea, printr-un număr mare de buzunare practice. Acestea vă permit să vă organizați în mod convenabil echipamentul, care trebuie să fie întotdeauna la îndemână pe traseu. În plus, hainele de drumeție oferă o serie de alte caracteristici interesante, cum ar fi picioarele pantalonilor detașabile, cârligele din partea de jos a pantalonilor pentru a împiedica rularea pantalonilor, care pot fi agatate de șireturi și multe altele.Atunci când plecați într-o excursie, o călătorie sau o expediție montană dificilă, merită să aruncați o privire asupra gamei de mărci de top, cum ar fi Marmot și Rab. Îmbrăcămintea pe care o creează este perfectă pentru toate tipurile de călătorii, oferind confort ridicat și funcționalitate maximă. De ce să căutați când aveți la îndemână soluții dovedite?

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Decembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.