Setari Cookie-uri

Advertorial Ce ținută alegem pentru birou, dacă avem un eveniment după serviciu? 

Sfaturi despre cum să transformați o ținută serioasă într-una de seară, de la designerul Iselin Dimitri

Orice femeie își dorește să aibă o apariție perfectă atunci când iese în oraș. Fie că vorbim despre o cină romantică sau o întâlnire cu prietenii, ținuta este probată de mai multe ori în fața oglinzii, astfel încât să fie convinsă că se potrivește evenimentului.

Dar ce se întâmplă în cazul în care trebuie să mergeți de la birou direct la un eveniment?

Vestea bună e că poți arăta impecabil chiar dacă ești pe fugă și nu mai ai timp să mergi acasă și să îți schimbi hainele. O ținută purtată la birou se poate transforma cât ai zice “fashion” într-una de seară.

Iselin Dimitri, designerul care a îmbrăcat multe vedete de la noi, printre care Lili Sandu, Gabriela Oțil sau Theo Rose, ne spune cum să facem asta.

“În domeniul meu, fashion design, m-am aflat de multe ori în această situație. Lucrurile sunt relativ simple. Trebuie doar să alegem piesele potrivite. Dacă la birou purtați o pereche de sneakersi sau balerini, vă recomand să luați de acasă și o pereche de pantofi cu toc/ sandale. După ce am terminat programul de la serviciu, ne schimbăm încălțămintea și suntem gata de ieșit în oraș.”

Rochia și pantalonul larg, cele mai versatile piese vestimentare

1. Rochia

“Puteți alege o rochie( dar aceasta să nu fie foarte elegantă, întrucât mergeți la job inainte) și luați un sacou peste. Astfel veți fi o apariție elegantă la birou, iar la eveniment pur și simplu dați sacoul jos iar ținuta o să fie mai mult decât potrivită.”

2. Pantalonul larg

“Pantalonii pot fi purtați oriunde, oricând, oricum. Puteți alege un pantalon larg, cu talie joasă și un top elegant, transparent, cu detalii pe care îl putem masca sub un sacou supradimensionat la sau un blazer. După job, putem schimba balerinii cu pantofi cu toc, dam jos sacoul și sunteți gata de petrecere.

Ce ținute office se poartă?

“Eu nu sunt adepta ținutelor office, ci mai degrabă un office lejer spre casual. Office, în viziunea mea, insemnă pantoful cu toc stiletto, cămașă, sacou, pantalonul pană, fustă și rochia creion și aici ne cam oprim. Dacă vorbim despre trendurile pentru 2023, aș aborda acest office din punctul de vedere al lui Brandon Maxwell : sacoul lung, oversized cu tricou sau cămașă și pantalonul 3/4 cu pantof sport sau stiletto, in funcție de activitatea pe care o avem“, spune designerul.

Ce ținute de eveniment?

“Conteaza ce tip de eveniment este, dacă avem un dresscode sau momentul zilei. Nu ne putem îmbrăca la un eveniment care are loc dimineața ca la un eveniment ce are loc seara.. Din experienta mea ca designer, noi nu mai avem o cerere atât de mare pentru rochiile extrem de somptuoase, indiferent de cât de elegant este evenimentul. Femeile au început să își dorească mai mult rochii cocktail- lejere, transparente, fluide. Acum se merge mult pe simplitate, transparențe, decupaje, linii fine care conturează și urmăresc silueta.

Pe scurt, răspunsul designerilor pentru acest sezon este în mod evident – corpul- și ca atare avem rochii simple, transparente, mini care pun în evidență silueta”, precizează Iselin Dimitri.

Atitudinea face diferența

“Indiferent de ținuta pe care alegeți, țineți cont că atitudinea contează în primul rând. Zâmbiți, simțiți-vă bine în pielea voastră și veți fi o apariție perfecta la orice eveniment”, consideră designerul

Iselin Dimitri are 31 de ani. A absolvit Colegiul Naţional „Ion Maiorescu” din Giurgiu , după care a venit la București și a urmat cursurile Facultăţii de Medicină „Carol Davilla”. În primul an de Medicină, Iselin a hotărât să își urmeze pasiunea, așa că s-a înscris la Facultatea de Arte Decorative și Design – secţia modă, din cadrul Univeristății Naționale de Arte .

„Am terminat ambele facultăţi şi mi-am urmat visul: acela de a realiza un brand românesc de haine, cu un concept nou de corsete şi printuri care ne diferenţiază.” – Iselin Dimitri, desiner vestimentar


Kudika
4 Aprilie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.