Setari Cookie-uri

De ce este benefic să porți bijuterii de argint?

Pentru multe persoane, bijuteriile nu sunt doar o chestiune de estetică și de modă, ci doresc să beneficieze și de proprietățile metalelor și pietrelor.

Se vorbește mult despre faptul că purtarea pietrelor sau a metalelor în funcție de personalitate, de semnul zodiacal sau de alte alternative, sporește virtuțile celui care le poartă și ajută la protejarea acestuia de slăbiciuni.

De secole, argintul a fost asociat cu bogăția, luxul și, mai ales, cu versatilitatea sa. A existat o vreme în istorie când argintul era foarte scump și rezervat elitei. Din fericire, astăzi, este unul dintre cele mai accesibile metale fine disponibile. În plus, argintul este atemporal și la modă. Dincolo de sporirea spirituală a celor care cred în acest lucru, au existat utilizări ale argintului cu beneficii reale pentru corp.

Argintul a fost folosit mult timp ca material antibacterian, motiv pentru care a fost utilizat pe scară largă pentru a colecta apa și a depozita alimente, deoarece alimentele se păstrau mai bine în aceste recipiente.

Citește și:

În cazul bijuteriilor, acestea sunt folosite pentru persoanele predispuse la alergii, datorită proprietăților lor antibacteriene, astfel că sunt foarte recomandate pentru pielea sensibilă și, pe lângă faptul că arată frumos, protejează corpul.

Pe măsură ce a crescut gradul de conștientizare a importanței igienei personale, proprietățile antimicrobiene ale argintului au dus la o reapariție a preferinței pentru bijuterii argint care nu numai că înfrumusețează, dar contribuie și la sănătatea pielii.

Cercetările științifice susțin ideea că argintul poate inhiba dezvoltarea bacteriilor și a microorganismelor de pe piele. De la brățări la cercei, bijuteriile din argint pot ajuta la menținerea pielii mai curate și fără iritații.

Beneficiile purtării bijuteriilor de argint pentru corp

Citește și:

Argintul ajută la o bună circulație a sângelui. Acesta ar ajuta venele și arterele să rămână elastice, așa că este indicat, dacă aveți probleme cu circulația, să purtați o brățară sau un lănțișor de argint.

Un alt beneficiu al argintului este că ar putea ajuta la reducerea durerilor de artrită. Oamenii de știință au descoperit că purtarea argintului reduce durerea. În acest sens, ei recomandă purtarea inelelor de argint dacă suferiți de disconfort articular permanent la nivelul mâinilor și al degetelor.

Purtarea unor bijuterii argint pe corp reduce efectele radiațiilor electromagnetice cu care trăim zilnic.

Undele electromagnetice ne pot provoca disconfort, iar bijuteriile din argint .925 (compus din cel puțin 92,5% argint și restul din alte materiale) ne protejează de radiații datorită încărcăturii sale pozitive. Argintul, datorită încărcăturii sale pozitive, te protejează de aceste unde, așa că folosirea argintului este foarte recomandată persoanelor care lucrează online sau cu multe dispozitive electronice.

Citește și:

Protejându-ne de radiații, argintul ar ajuta, de asemenea, la reglarea temperaturii corpului și ar fi o alternativă ideală pentru temperaturi extreme sau atunci când facem sport.

De asemenea, se spune că ar combate insomnia. În cultura populară și în zicerile bătrânești, se spune că, dacă ai probleme cu somnul, pune un obiect de argint lângă pernă.

Dacă sunteți o persoană anxioasă, argintul oferă o proprietate pozitivă care vă va ajuta să îmbunătățiți acest aspect. A avea un colier sau un inel de argint poate fi foarte util, din acest motiv, inelele anti-stres sunt adesea recomandate de medici pentru a reduce nivelul de anxietate, deoarece atingerea lor face mai ușor de controlat și de ieșit dintr-o stare de anxietate.

Proprietăți spirituale?

Citește și:

Datorită culorii sale gri-albastru-lună, a strălucirii și a rezistenței la foc, argintului i s-au acordat, de asemenea, "puteri magice" încă din cele mai vechi timpuri.

Mulți cred că, pe lângă beneficiile menționate mai sus, spiritualitatea acestui metal este capabilă să elimine și să redistribuie energia negativă în jurul purtătorului.

Acesta poate fi folosit pentru a "curăța aura unei persoane" și pentru a amplifica beneficiile spirituale ale altor pietre și cristale.

Durabilitate și longevitate

Argintul este un metal durabil care poate rezista testului timpului fără a-și pierde strălucirea și frumusețea. Cu o îngrijire adecvată, cele mai frumoase bijuterii argint ale dumneavoastră vă pot însoți de-a lungul anilor, devenind piese prețioase cu valoare sentimentală.

Citește și:

Kudika
16 Mai 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.