Setari Cookie-uri

Advertorial (P) Creatia se naste din calm si din naturalete

O indeletnicire atat de delicata precum pictura pe portelan nu poate fi stapanita decat de o persoana cu aceeasi calitate. Ana Wagner creeaza piese de portelan de o frumusete si o sensibilitate aparte, fie ele ceainice, farfurioare sau bijuterii. In randurile care urmeaza, Ana va va convinge ca frumusetea vine din detalii.

1. Gama de piese pe care le creezi este foarte variata, de la ceainice la bijuterii. Numeste trei obiecte pe care le pictezi mereu cu o placere deosebita si povesteste-ne de ce iti sunt atat de dragi.
Ceainicul – pentru ca este un obiect foarte frumos si inteligent construit. Este un obiect cu o forma complexa, care poate fi privit din multe unghiuri, si tocmai asta iti ofera infinite variante in decorarea lui.
Portelanul de dimensiuni foarte mici (de marimea unei pilule, de exemplu) – parte a unei bijuterii – pentru ca reprezinta un alt fel de provocare. Trebuie sa spun o intreaga poveste pe o suprafata atat de mica! Pictura miniaturala imi face o mare placere si imi pune imaginatia in miscare.
Corpurile de iluminat din portelan - obiectele fotofore - pentru ca reprezinta un cu totul alt univers. Acela in care pictura pe portelan se transforma si ne transmite o atmosfera feerica datorita luminii care, in acest caz, vine din interiorul obiectului. Cand avem o sursa de lumina in interiorul unui obiect de portelan, acesta devine translucid, iar decorul de pe portelan ne spune povestea altfel, ca in basmele citite la lumina lumanarii.

2. Care este piesa care ti-a luat cel mai mult timp s-o pictezi si cu ce ocazie ai realizat-o?
Piesele la care petrec cel mai mult timp pictand sunt obiectele fotofor, de obicei. Decorul il gandesc tinand cont de lumina care vine din interior catre exterior. Ca urmare, decorul prinde o cu totul alta atmosfera, un aer feeric, obtinut prin contrastul dintre translucidul portelanului si pictura asternuta pe glazura. Imi amintesc ca am avut o comanda foarte interesanta. Clientul mi-a cerut un lampadar pentru livingul noii case in care urma sa se mute. Impreuna cu el am decis catre ce directie sa o iau cu decorul pictat manual. Mi s-au dat detalii esentiale privitoare la atmosfera si cromatica zonei in care urma sa fie plasata piesa si, in felul acesta, am ajuns, pas cu pas, la rezultatul final dorit. Cred ca am petrecut mai bine de doua saptamani pictand la toate piesele din portelan care compuneau lampadarul. Obiectele unicat, pictate manual si temeinic facute cer timp, uneori chiar foarte mult timp. Si doar cine intelege acest lucru va aprecia cu adevarat creatiile atelierului nostru.

3. Cum decurge o zi obisnuita din viata ta?
Cu simplitate, cu rigoare, cu clipe de visare, cu munca sustinuta, cu documentare si, uneori, cu relaxare. De obicei, totul decurge in ritm normal, fara salturi spectaculoase. Totul este oarecum prevazut din timp, iar in felul acesta imi asigur un curs al lucrurilor natural. Apreciez foarte mult linistea si pacea in decursul unei zile. Nu sunt o aventuriera. La mine, creatia se naste din calm si din naturalete.

4. Care este ritualul tau zilnic de ingrijire?
Am doua “sesiuni” de ingrijire intr-o zi: dimineata si seara. Cum spuneam, nu-mi place sa ma complic. Aleg de fiecare data calea cea mai eficienta si, in acelasi timp, naturala. In pasi extrem de simpli, am grija de curatirea tenului si a pielii. Apoi, am grija de hidratare (cu creme si uleiuri naturale) si, la final, ca intr-o lucrare de arta, aplic finisajul: machiajul, coafura, hidratarea mainilor si, eventual, lacuirea unghiilor. Iar pentru a-mi apara pielea de efectele factorilor externi, precum produsele de curatenie, am mereu grija sa le aleg pe cele care au cea mai blanda actiune asupra pielii mele. De aceea ma asigur ca am mereu la indemana Fairy DermaProtect, o formula noua, dezvoltata in colaborare cu experti dermatologi. In timpul spalarii vaselor, acest produs asigura un nivel normal de hidratare a pielii mainilor, lasand-o moale si catifelata. In plus, parfumurile exotice de Aloe Vera & Coconut, Water Lilly & Joboba si Silk & Orchid fac dintr-o banala sarcina casnica, o experienta senzoriala.

Vino alaturi de noi pe pagina de Facebook: www.facebook.com/FairyRomania

Fairy


Kudika
13 Mai 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.