Setari Cookie-uri

6 ingrediente naturale folosite de femeile sud-americane pentru o frumusete accesibila

Trucuri naturale pentru o frumusete exotica!

Pentru restul lumii, sablonul de frumusete sud-americana presupune un aer exotic, trasaturi faciale cizelate, piele impecabila, talie supla si statura inalta. “O infatisare frumoasa poate deschide multe usi” – acesta este crez des intalnit in randul sud-americanilor, un chip frumos facilitand posesoarei accesul catre cele mai bune oportunitati in viata, avere sau dragoste.

In Venezuela exista o adevarata cultura a frumusetii si este tara care a produs cel mai mare numar de castigatoare la Miss World si Miss Universe. Nu este de mirare ca se pune un accent imens pe frumusetea fizica si ca exista o adevarata industrie a acesteia. Fetele din America de Sud, din momentul in care imbraca rochita alba de la prima comuniune si pana la rochia de gala de la quinceañera, au “responsabilitatea” de a-si cultiva farmecul si frumusetea, acestea fiind considerate atuuri indispensabile ale puterii feminine.

Citește și:

femeie sud-americana

Foto interior si prima pagina: Zoom Art, Shutterstock

Pe langa procedurile estetice medicale folosite pe scara larga, exista numeroase trucuri naturale folosite in mod uzual de reprezentantele sexului frumos. Iata cateva dintre acestea:

1. Uleiul de cocos, panaceu universal

Ajuns “vedeta” mondiala pe buna dreptate, uleiul de cocos este folosit atat in procedurile cosmetice, pentru hidratarea pielii uscate, pentru ingrijirea parului, cat si in alimentatie, fiind unul dintre cele mai laudate superalimente pentru beneficiile aduse sanatatii (este bogat in vitamina E, acizi grasi saturati si are proprietati antibacteriene, antivirale si antifungice). In plus, miroase delicios!

2. Ulei de ricin pentru un par si o piele fara cusur

Similar uleiului de cocos, uleiul de ricin este folosit zilnic de catre femeile sud-americane. Este un ulei dens si foarte potent, folosit in tratarea arsurilor, eczemelor si cicatricilor. Aplicat la nivelul pielii, penetreaza in profunzimea acesteia si stimuleaza productia de colagen si elastina, are un puternic efect anti-acneic si hidratant. Este un remediu cu rezultate foarte bune in tratarea genelor si sprancenelor fragile si uscate de folosirea zilnica a rimelului si a demachiantului. Cu ajutorul unei perii curate de mascara se aplica la nivelul genelor si sprancenelor si in aproximativ 4 saptamani se va observa diferenta: fire de par mai sanatoase si mai puternice.

Citește și:
  • Cum poți da părului tău o incredibilă nuanță de gloss roz?
  • De ce răcesc tot timpul?
  • Părul roșu va cuceri 2024

3. Aloe vera, pentru o hidratare instanta

In America de Sud sunt temperaturi blande tot timpul anului, iar plantele de Aloe vera sunt remediul ideal de a trata arsurile solare sau pielea iritata. Aloe vera este o planta suculenta ce contine aproximativ 99% apa, ce se gaseste sub forma unui gel transparent aflat in grosimea frunzei, si peste 200 de componente active, reprezentate de vitamine, minerale, polizaharide, enzime, aminoacizi si acizi grasi.

Cel mai simplu mod de a o folosi este de a taia frunza si de a aplica gelul transparent pe locul iritat. Pe langa hidratarea rapida pe care o ofera, are efect analgezic, antipruriginos si astringent. Se utilizeaza cu succes si in alimentatie, in sucuri, smoothie-uri sau salate, avand numeroase beneficii pentru sanatate: stimuleaza sistemul imun, ajuta in detoxifiere, imbunatateste digestia, scade inflamatia si este puternic antimicrobian, antifungic si antiviral. Este foarte simplu de folosit in procedurile cosmetice uzuale anti-imbatranire, gelul transparent se aplica direct pe fata, pentru un efect rapid de hidratare si revitalizare.

Citește și:

4. Papaya pentru o piele proaspata si hidratata

Pe langa faptul ca este un fruct delicios, papaya este ingredientul-vedeta preferat in multe din produsele cosmetice naturale, datorita faptului ca papaina, o enzima puternica continuta de acest fruct, are capacitatea de a inlatura celulele deteriorate ale pielii fara a le afecta pe cele sanatoase. Este folosit cu preponderenta in produsele anti-imbatranire de ingrijire a tenului, dar o modalitate mult mai simpla de a beneficia de calitatile sale este aplicarea unei masti din papaya, timp de 5 minute, de doua ori pe saptamana. Pielea va deveni mult mai catifelata si revitalizata.

5. Ghimbir pentru o piele rejuvenata

Ghimbirul este folosit de sute de ani pentru proprietatile sale benefice pentru sanatate: este antiinflamator, analgezic, antiemetic si imbunatateste digestia. In plus, prin stimularea circulatiei sanguine si a transpiratiei, are un rol important in detoxifiere. Este bogat in compusi antioxidanti si antiinflamatori: gingeroli, capsaicina, beta-caroten, salicilati, curcumina si acid cafeic. Incluzandu-l in alimentatie, sub forma de ceai sau adaugat in sucuri, smoothie-uri, salate sau supe, imbunatateste calitatea pielii si ii confera o luminozitate naturala, inlaturand aspectul de ten neuniform si tern si ajuta la estomparea ridurilor fine.

Citește și:

6. Turmeric, pentru calmarea si stralucirea tenului

Turmericul (Curcuma longa) si-a dovedit valoarea in mii de ani de utilizare, atat ca planta medicinala, condiment cat si ca vopsea textila, avand o culoare frumoasa galben-aprins. Este foarte bogat in agenti antiinflamatori si antioxidanti, cel mai important dintre acestia fiind curcumina. Consumul de turmeric are numeroase beneficii asupra sanatatii: are efect antiinflamator, neutralizeaza radicalii liberi, imbunatateste functia cerebrala, scade riscul bolilor cardiovasculare, are un important efect antitumoral si poate avea un rol major in a preveni si trata boala Alzheimer, depresia sau diverse forme de artrita. In procedurile cosmetice ajuta la reglarea productiei de sebum prin reducerea secretiilor glandelor sebacee.

Se foloseste sub forma de masca, amestecat cu o cantitate mica de apa, se aplica la nivelul tenului si se lasa sa se usuce. Pentru un efect suplimentar de luminozitate, se inlocuieste apa cu laptele. In plus, in momentul indepartarii mastii, textura sa usor granuloasa va efectua si o usoara exfoliere asupra pielii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Septembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.