Setari Cookie-uri

Cum sa ai cele mai frumoase maini toamna aceasta

Trebuie sa fim perseverente, in ceea ce priveste ingrijirea mainilor noastre, mai ales acum cand parca nu mai avem timp de nimic.

unghii

La scoala trebuia sa prezentam mainile pe batistute curate, era una dintre primele dati in viata noastra cand constientizam ca igiena nu e doar o chestie impusa de parinti, ci o conditie de acceptare in societate. Chiar daca am crescut, nu prea s-au schimbat multe lucruri. Mainile ingrijite, hidratate si cu o manichiura perfecta spun mai multe despre noi, ca femei, decat faptul ca purtam anumite haine si ca ne machiem cu produse profesionale.

Sunt 3 pasi simpli care nu trebuie sa ne scape:

1. Ritualul corect de spalare a mainilor

Ai impresia ca spalatul pe maini este cel mai simplu lucru din lume? Ei bine, revista Women′s Health, da de inteles ca e posibil ca pana acum sa nu ne fi spalat corect pe maini. Si asta pentru ca exista trei pasi care trebuie respectati:

a) Gaseste sapunul potrivit!

Cauta produsele cu un continut de alcool de peste 60% deoarece aceasta este cantitatea minim necesara pentru uciderea bacterilor si a virusurilor. Vei descoperi ca sapunul calup isi face cel mai bine treaba.

b) Fereste-te de apa fierbinte!

Citește și:

Asta pentru ca indiferent de cat de fierbinte e, nu ucide bacteriile. In schimb s-ar putea sa iti irite foarte tare pielea, mai ales in sezonul rece.

c) 25 de secunde de facut spuma mai ceva ca un barista pentru un caffe latte!

Acesta e scopul, dar nu uita si mijloacele. Spala cu grija palmele, podul palmelor, degetele si unghiile.

ingrijire maini

2. Hidratarea inteligenta

Sezonul rece e in plina desfasurare, de aceea este foarte important sa hidratam pielea mainilor. Hidratarea, asa cum bine stim deja, se face prin aplicarea cu rigurozitate de creme. Recomandarea dermatologilor este sa aplicam de mai multe ori pe zi creme hidratante, in special dupa fiecare spalare. Un aspect de care majoritatea femeilor uita mereu este ca seara este cel mai important moment al zilei pentru folosirea unei creme cu textura bogata. Daca nu reusesti sa iti hidratezi mainile pe cat de des ar trebui, rasfata-te de doua ori pe luna cu un tratament la salon cu parafina. Un video realizat de Happy Nails ne arata cat de relaxant pare.

Citește și:

hidratare

3. Manichiura perfecta

Stim, uneori pare aproape imposibil sa avem manichiura perfecta tot timpul. Realitatea este ca trebuie sa ne eliberam de stresul acesta si de trusa noastra traditionala de acasa si sa ne adresam specialistilor. In primul rand pentru ca au acces la cele mai bune produse si ustensile de pe piata si, desigur, cunosc cele mai noi tehnici prin care unghiile nu doar ca sunt frumoase dar si dureaza. Unghiile cu gel sunt astazi cea mai cautata tehnica de catre femeile care vor sa aiba mereu unghii lungi, frumoase si ingrijite corespunzator. Si, sa va spunem un secret, indiferent de cat de multe tutoriale despre aplicarea unghiilor cu gel acasa te-au inspirat, lasa-te pe mana specialistilor. Ca sa iti faci o idee despre cat de tehnic este procesul, arunca o privire pe nailshop.ro ca sa iti dai seama cam de cate tipuri de gel are nevoie o manichiurista pentru a asigura manichiura perfecta in diferite situatii.

Citește și:

manichiura

Vizionare placuta


Kudika
12 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.