Setari Cookie-uri

6 greseli frecvente de makeup

Cele mai importante lucruri de care trebuie sa tii cont in materie de makeup.

In materie de makeup, se pare ca exista mereu noi trucuri de invatat si aplicat in practica, prin urmare este destul de usor sa faci greseli. A gresi, pana la urma, e omeneste si se intampla pana si celor mai cunoscute staruri sa aiba parte de cateva gafe vizibile in ceea ce priveste makeup-ul. Iata cateva greseli frecvent intalnite si cum le poti remedia, in asa fel incat sa eviti momentele neplacute si sa iti amplifici frumusetea naturala.

greseli makeup Foto: symbiot, Shutterstock

6 greseli de makeup pe care ar trebui sa le eviti

1. Aplici nuanta gresita de fond de ten

Poate fi o adevarata provocare sa iti gasesti nuanta potrivita de fond de ten, de aceea de multe ori te alegi cu o culoare mult prea inchisa, care iti face tenul sa aiba o tenta complet diferita de a restului corpului. Nuanta perfecta ar trebui sa se armonizeze perfect cu tonalitatea pielii tale. Niciodata nu incerca nuantele pe dosul mainii sau la incheietura, care au de obicei alta culoare decat tenul. Cel mai bine este sa alegi doua nuante, cele mai apropiate de culoarea tenului tau, sa le aplici pe linia maxilarului si sa le observi intr-un cadru unde se gaseste lumina naturala din belsug. Abia in aceste conditii poti stabili care dintre ele arata mai natural si este mai potrivita tenului tau. in plus, exceptand situatia in care vrei sa ascunzi decolorari sau pete extinse, nu exista niciun motiv pentru care sa aplici fondul de ten pe intreaga fata, pentru a evita efectul de masca. Aplica-l, in schimb, la nivelul zonelor cu probleme (zona T, nas, in partea inferioara a ochilor), lasand restul tenului neincarcat si proaspat.

Citește și:

2. Nu aplici primer

Un makeup impecabil presupune aplicarea unui primer. Dupa hidratare si inaintea fondului de ten, primerul creeaza o suprafata mult mai neteda si uniforma care va sustine machiajul mult mai mult timp. Acest pas reprezinta prima ocazie cu implicatii majore asupra rezultatului final, deci nu il evita! Nu doar confera o baza omogena pentru aplicarea ulterioara a fondului de ten, insa primerul matifiaza tenul gras, controland eficient aspectul de piele lucioasa. Trebuie, in schimb, sa fii atenta sa existe o concordanta intre acesta si fondul de ten; pentru rezultate perfecte, primerul pe baza de apa trebuie folosit doar cu fondul de ten pe baza de apa, iar cel pe baza de silicon cu varianta similara de fond de ten.

3. Nu iti exfoliezi buzele inainte de aplicarea rujului.

Nimic nu pare mai neatragator decat niste buze crapate, peste care s-a aplicat un ruj stralucitor. Buzele fine si netede se pot obtine in cateva secunde, exfoliindu-le cu putin zahar si hidratandu-le cu un strop de ulei de cocos. Nu uita de primer pentru buze, dupa care poti fi sigura ca orice culoare va arata magnific intreaga zi.

Citește și:

4. Folosesti liner negru de jur imprejurul ochilor

Conturul de ochi este esential atunci cand vrei sa iti scoti in evidenta ochii, insa aplicarea exagerata a acestuia nu face decat sa ii eclipseze si sa te alegi cu aspectul de ochi de raton. Invata sa echilibrezi lucrurile si sa folosesti, pe linia pleoapei superioare, o culoare mai tare (negru, de exemplu) iar pe linia pleoapei inferioare, o nuanta mai blanda, cum ar fi un maro deschis.

5. Iti accentuezi in mod exagerat sprancenele

In materie de sprancene, trendurile vin si pleaca, insa un lucru care nu va fi niciodata in trend este accentuarea/desenarea exagerata a sprancenelor cu tus/creion (in cazul in care nu te machiezi pentru vreun rol). Poti sa scapi usor de aspectul nerealist al sprancenelor desenate, daca te concentrezi doar asupra arcadei pentru definire, lasand capetele doar usor aranjate/ periate si fixate cu un gel transparent, pentru un look mai natural.

Citește și:

6. Nu iti cureti pensulele de makeup cu regularitate

Un machiaj aplicat cu pensule imbacsite, tocite si murdare nu va arata si nu va rezista la fel de bine precum un machiaj aplicat cu pensule curate. Pe langa acumularea prafului si a bacteriilor nesuferite care iti pot cauza diverse probleme (roseata, pete, cosuri, mancarimi), o pensula de machiaj necuratata nu mai aplica produsul de makeup la fel de bine si rezultatul nu va fi pe masura asteptarilor. Schimba si buretii de machiaj periodic, iar pensulele spala-le o data pe saptamana cu apa calduta si cativa stropi de sampon de bebelusi sau solutie speciala de curatat articolele de makeup.

Foto front: Subbotina Anna, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Februarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.