Setari Cookie-uri

5 secrete ale frumusetii chineze

Care sunt cele mai folosite trucuri ale femeilor din China pentru o frumusete naturala!

Ca mai toate lucrurile din lume, frumusetea este tot “made in China”. Chinezoaicele cu aspectul lor delicat, cu tenul impecabil, de portelan, silueta subtire si gratioasa si parul drept si bogat detin cu siguranta cateva secrete in materie de beauty. Acestea detin o serie de ritualuri sau remedii care sunt inpamantenite in civilizatia lor si in viata de zi cu zi de secole intregi si care si-au dovedit din plin eficienta. Iata cateva dintre acestea.

frumusete chineza
Foto art: Yuri2010, Shutterstock

1. Un ten rejuvenat

Pentru un ten cu aspect intinerit, chinezoaicele folosesc pudra de scoici de perle, cu care isi prepara o masca pentru un ten stralucitor. Amesteca o pudra obtinuta din macinarea scoicilor de perle cu miere si galbenus, dupa care aplica aceasta mixtura la nivelul tenului. Rezultatul: iritatii calmate, inflamatia redusa si un ten proaspat si radiant. Daca nu ai la indemana pudra de scoici, cauta masti de fata ce contin acest ingredient, pentru a beneficia de proprietatile sale uimitoare.

Citește și:

2. Piele ferma si elastica

Chinezoaicele sunt mari consumatoare de ceai verde, care nu doar ca le ajuta sa scada in greutate, insa multumita continutului mare de antioxidanti si catechine, are proprietati anti-ageing, imbunatateste activitatea sistemului imun si este aliatul longevitatii si sanatatii. Bucura-te de o adevarata infuzie de sanatate de 2-3 ori pe zi, pentru rezultate cu adevarat vizibile.

3. Un ten radiant

Chinezoaicele au o infatisare impecabila si o stralucire a tenului relativ usor de obtinut, daca stii secretul ierburilor din gradina. Ele isi prepara o masca din frunze proaspete de menta si lamaie, pe care o aplica la nivelul fetei, pentru un ten fara cusur si instantaneu iluminat. In plus, consuma mari cantitati de fructe de goji si curmale rosii, in ceaiuri, sucuri sau chiar supe, pentru un ten sanatos si radiant.

Citește și:

4. Lotiune tonica naturala

Apa de orez este extrem de folosita de catre chinezoaice pentru tonifiere si deschiderea culorii (un ten alb ca laptele este extrem de apreciat!). Apa de orez se prepara extrem de simplu, peste un pumn de orez bine spalat se toarna o cana de apa si se lasa pana ce devine alba ca laptele. In acel moment este buna de folosit. Se pastreaza la frigider si se schimba dupa 3-4 zile.

5. Unghii frumoase

Inainte de sosirea Noului An Chinezesc, chinezoaicele isi picteaza unghiile folosind o pasta din petale de flori de piersic. Aplica aceasta pasta la nivelul unghiilor, dupa care isi infasoara fiecare unghie in cate o frunza si lasa sa actioneze peste noapte. A doua zi le indeparteaza si admira rezultatul: unghii roz, stralucitoare si frumoase in mod natural.

Foto prima pagina: elwynn, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
10 Martie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.