Setari Cookie-uri

Gratarul, un mod sanatos de a pregati mancarea

Desi este mai sanatoasa decat prajeala, mancarea pregatita la gratar prezinta unele riscuri. Cel mai intalnit dezavantaj este fumul scos de carbunii incinsi. Acesta patrunde in carnea de pe grill, astfel formandu-se substantele cancerigene.

4. Impaturaste carnea intr-o folie

Daca prepari carne grasa pe gratar, foloseste o folie pentru protectie. Impaturaste carnea in acea folie si apoi inteap-o cu furculita pana obtii cateva gauri mici. In acest mod, in momentul coacerii, grasimea se poate scurge si poate cadea pe carbuni, insa fumul rezultat nu va mai putea sa patrunda in carne.
Pentru prepararea carnii in folie este indicat sa folosesti o spatula in locul obisnuitei furci pentru gratar. Astfel, cand intorci carnea folia nu se va deteriora.

5. Scapa de fum

Poti face doua gramezi de carbuni (una pe partea stanga si cealalta pe partea dreapta a gratarului). Plaseaza o tava curata si rezistenta la caldura exact in mijlocul focului. Adauga putin ulei in tava si apoi pune carnea condimentata.

Cu ajutorul acestui procedeu carnea este gatita mai sanatos deoarece nu va mai fi carbonizata.

Un articol de Amelia C

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Septembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.