Aceasta este o intrebare pe care o primesc destul de frecvent pe pagina de consultanta on-line, din doua motive - toata lumea stie ca ouale sunt surse foarte valoroase de proteine, ceea ce le face indispensabile pentru alimentatia unui culturist, insa multi au aflat ca galbenusul oualelor contine o cantitate destul de importanta de colesterol, substanta asociata cu riscul aterosclerozei si a numeroaselor boli ce apar ulterior.
Ou de gaina, crud, 100g Calorii (kcal): 149.0 Proteine (g): 12.49 Carbohidrati (g): 1.22 Grasime (g): 10.02 Grasimi saturate (g): 3.1 Colesterol (mg): 425.0 Grasimi mononesaturate (g): 3.809 Grasimi polinesaturate (g): 1.364 Apa (g): 75.33 Vitamina A (UI): 635.0 Tiamina (mg): 0.062 Riboflavina (mg): 0.508 Niacina (mg): 0.073 Acid pantotenic (mg): 1.255 Vitamina B6 (mg): 0.139 Acid folic (mcg): 47.0 Vitamina B12 (mcg): 1.0 Vitamina C (mg): 0.0 Vitamina D (UI): 52.0 Vitamina E (mg): 1.05 Calciu (mg): 49.0 Fier (mg): 1.44 Magneziu (mg): 10.0 Fosfor (mg): 178.0 Potasiu (mg): 121.0 Seleniu (mcg): 30.8 Sodiu (mg): 126.0 Zinc (mg): 1.1 Un articol de dr. Serban Damian Sursa: doctor.info.ro