Setari Cookie-uri

Advertorial (P) Afla cat de usor este sa pastrezi de 5 ori mai mult timp prospetimea alimentelor

Este necesar sa stim care este modul corect de a pastra alimentele proaspete pentru a beneficia cat mai mult de prospetimea lor.

De multe ori ni se intampla sa cumparam alimente care dupa cateva zile se altereaza. Fie cumparam fara sa ne uitam la termenul de garantie, fie alegem produse care nu rezista un timp indelungat sau luam cantitati foarte mari si nu stim sa le pastram corespunzator. Cu totii ne dorim sa mancam sanatos si sa ne bucuram de alimente proaspete, pline de vitamine. Insa, este necesar sa stim care este modul corect de a le pastra pentru a beneficia cat mai mult de prospetimea lor.

Exista multe solutii simple ce necesita putin efort din partea noastra, iata cateva sfaturi:

Planificati-va cumparaturile: Stabiliti meniul pe intreaga saptamana, apoi faceti o lista cu ce aveti nevoie. Nu va lasati tentat de oferte si nu mergeti la cumparaturi pe stomacul gol, deoarece va veti intoarce cu mai multe produse decat cele necesare.

Verificati termenele de valabilitate: Tineti cont de datele inscrise pe eticheta si nu uitati ca: „a se utiliza pana la data de” inseamna ca produsul poate fi consumat in conditii de siguranta doar pana la data indicata.

Vidati alimentele: Daca consumati doar o cantitate mica de mancare, puneti vida restul. In cazul in care cumparati carne, legume, fructe sau migdale in cantitati mai mari, puteti sa le portionati si sa le vidati, apoi le introduceti in frigider, respectiv congelator. In acest fel faceti si economie la buget si de timp, pentru ca nu mai mergeti tot timpul la cumparaturi.

Insa, pentru a fi siguri ca alimentele sunt pastrate in mod corect si ca vor rezista o perioada indelungata, este indicat sa folositi o solutie practica si foarte usor de utilizat: aparatele de vidare, pentru uz casnic, FoodSaver. Ambalarea in vid este o alternativa superioara la metodele traditionale de conservare a alimentelor ce necesita conservanti sau aditivi, deoarece elimina complet aerul, principala cauza in deshidratarea, pierderea aromei si prospetimii alimentelor si aparitia arsurilor de congelare.

FoodSaver este lider in categoria produselor de ambalare in vid, pastrand prospetimea alimentelor de pana la 5 ori mai mult timp. Gratie tehnologiei sale de vidare si sigilare automata, atat pentru alimente umede, cat si uscate, cu FoodSaver puteti vida alimente in portiile dorite, puteti marina carnea instant, puteti mentine prospetimea vinului, a uleiului si a otetului intacta, cu ajutorul dopurilor cu functie de vidare. In acest fel va puteti bucura de fructele si legumele preferate pe tot parcursul anului, chiar si atunci cand acestea sunt in afara sezonului. Astfel, puteti sa pastrati alimentele in frigider si congelator pentru luni si puteti optimiza si organiza spatiul dedicat acestora.

Mai multe detalii gasiti pe site-ul oficial FoodSaver.


Kudika
28 Iulie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.