Setari Cookie-uri

Slabirea ca boala

Simteam nevoia sa impartasesc istoria mea cu cineva si am hotarit ca acest site este cel mai bun mod de a o face. Am trait deja foarte multe, desi am doar 16 ani. Eram un copil normal, apoi o adolescenta normala. Cresteam, ma dezvoltam, eram multumita cat de cat si oarecum fericita. Am inceput sa fiu simpatizata de baieti si ma simteam bine: eram admirata. Ma alimentam normal, desi acum socot ca mincam prea mult. Eram in crestere, consumam multe calorii si nici nu-mi bateam capul cu asa ceva. Nu am fost niciodata grasa sau supraponderala.

Atunci am reusit sa slabesc intr-o saptamina cam 4 kg prin restrictii drastice, multe laxative si varsaturi. Au urmat obisnuitele crize de varsaturi. Greutatea mea oscila, dar din fericire nu a ajuns la mai sus de 56 kg si nici mai jos de 53 kg. Iar eu imi doream sa am 44 kg la 1,68 m.

Am trait acest cosmar pina acum, dar cred ca m-am vindecat, cel putin partial. Ciclul meu a incetat acum 11 luni! Sunt anemica, am probleme cu glanda tiroida, insa acum mananc cat de cat normal (2000-2300 kcal pe zi),am 56 kg si da! vreau sa slabesc, pentru asta traiesc. Am totusi momente cand ma simt bine, ca de exemplu acum, cand nu imi pasa. Desi in sinea mea ma socot grasa nu o arat, dar nu stiu cat va dura pina vor revini crizele.

Vreau sa ma adresez femeilor, in special adolescentelor: am pierdut deja 1 an de viata, de tinerete, care putea fi frumoasa; l-am pierdut in loc sa traiesc normal; am capatat o multime de disfunctii si carente; acum nici macar nu stiu daca o sa pot avea copii vreodata. In plus, stiu ca nu voi scapa niciodata de obsesia slabitului si lucrul acesta ma intristeaza foarte tare! Voi incerca sa ma vindec, desi nu pot sa ma adresez nimanui, fiindca oricine m-ar crede bolnava mintal.

Vreau sa spun ca desi e foarte greu stiu trebuie sa incercati sa va placeti, macar 80% si sa va traiti viata, pentru ca e foarte scurta! Sa iubiti, sa va bucurati de fiecare moment, fara sa va ganditi la colacei sau greutate, pentru ca eu si inca multe fete, femei, nu putem. Si ne pare foarte rau!

Obsesia slabitului este o boala care iti patrunde in organism si pune stapanire pe gandurile si pe viata ta, iti ia bucuria de a mai trai, te lipseste de orice sens in afara de cel de a deveni slaba! Viata este atat de frumoasa: nu lasa gandul de a fi slaba sa-ti fure din ea!

Irina

Sursa: healthy.ro
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 August 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.