Setari Cookie-uri

Pierde kilograme cu dietele condimentate

O multime de persoane sunt preocupate cu gasirea si testarea diferitelor metode de slabit, in special a dietelor care ajuta la scaderea in greutate. Una dintre aceastea este reprezentata de mancarea condimentata. Aceasta a fost intotdeauna o marca a bucatariei specifice diferitelor culturi. Condimente precum chilli, piperul sau curry pot adauga savoare unei mari varietati de feluri de mancare. Este totusi posibil ca acestea si alte condimente sa te ajute sa slabesti?

Un consum moderat previne efectele negative:

Consumul exagerat de condimente poate duce la aparitia unor efecte nedorite. Unul dintre acesatea este ulcerul care poate fi declansat de mese bogat condimentate. O alta afectiune pe care condimentele o pot precipita este boala de reflux gastro-esofagian, des intalnita la persoanele obeze. De aceea este bine sa exista un consum prudent de condimente, mai ales la persoanele cu un tub digestiv mai sensibil sau la cele cu toleranta mai mica fata de alimentele condimentate.

Testeaza-ti toleranta inainte de a urma o dieta cu mancaruri condimentate pentru a nu produce o iritare a tractului gastro-intestinal. Incepe cu cantitati mici urmand sa cresti cantitatea de condiment atat cat tu te simti bine, organismul iti permite iar mancarea isi pastreza totusi gustul.

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole pe Healthy:

Reteta sanatatii

Beneficiile consumului de ceai

Preventia osteoporozei prin dieta
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.