Setari Cookie-uri

Top 10 melodii pentru slabire

Muzica te ajuta sa slabesti! Ti se pare ca suna prea frumos ca sa fie adevarat? S-a demonstrat stiintific ca muzica te ajuta cu adevarat in procesul de slabire!

Un articol de Raluca Mateescu

Muzica te ajuta sa slabesti! Ti se pare ca suna prea frumos ca sa fie adevarat? S-a demonstrat stiintific ca muzica te ajuta cu adevarat in procesul de slabire!

Dr. Costas Karageorghis, psiholog sportiv si cercetator la Universitatea britanica Brunel a studiat timp de doua decenii impactul pe care il are muzica asupra organismului uman, in timpul antrenamentului de fitness. Rezultatele acestui studiu au fost publicate in multe lucrari de specialitate, demonstrandu-se faptul ca exista o conexiune stransa intre stimulii la care este supus creierul (in acest caz, anumite melodii) si eficienta antrenamentului. Cu alte cuvinte, un antrenament cardio, fitness sau chiar o ora de tenis este mult mai eficient daca asculti muzica potrivita!

The Sport Journal arata faptul ca muzica poate fi folosita si inainte de antrenament, pentru a-ti crea o dispozitie optima oricarui tip de activitate fizica. Spre exemplu, olimpica dublu medaliata cu aur Dame Kelly Holmes prefera sa asculte inainte de o competitie sportiva baladele lente ale Aliciei Keys (“Fallin” sau “Killing me softly”) pentru a-si calma emotiile si a se concetra doar asupra activitatii fizice. La polul opus se afla alergatorul de origine etiopiana Haile Gebrselassie, faimos pentru stabilirea unor noi recorduri mondiale la alergatul de distanta pe acordurile “Scatman”, un hit pop cu ritm foarte intens.

Costas Karageorghis a declarat ziarului britanic The Times concluziile studiului sau, ce a durat 21 de ani: “Atunci cand faci exercitii fizice, intri intr-o stare efervescenta, moment in care creierul uman incepe sa caute stimulii potriviti in jurul tau. Muzica cu tempo lent, intre 80 si 110 bpm (precum Let it be a formatiei Beatles, ce are 80 bpm), iti face mai mult rau, intrucat creierul nu poate crea un echilibru intre alergatul rapid si ritmul lent al muzicii.”

Pe langa faptul ca te motiveaza sa continui cu antrenamentul chiar daca ai obosit, muzica cu un tempo rapid te face sa arzi mai multe calorii in timpul antrenamentului si sa iti lucrezi corpul cu placere. In lucrarea sa, “Efectele emotiilor induse prin muzica”, dr. Costas a demonstrat stiintific faptul ca muzica ritmata are un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular, dispozitiei psihice si eficientei antrenamentului fizic a 54 de tenismeni profesionisti. Muzica te ajuta sa lucrezi mai intens in timpul antrenamentului de fitness, inot, jogging, tenis, aerobic sau orice altceva, arzand astfel mai multe calorii!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.