Unghiile lungi – un "fashion statement" de-a lungul timpului

Unghii cu gelUnghiile lungi au repezentat dintotdeauna un important punct de atractie care desavarseste aerul de feminitate.

30 Cele mai populare modele de manichiura pentru 2017

In timpul dinastiei Ming din China, femeile nobile purtau unghiile foarte lungi pentru a arata ca nu faceau parte din clasa de jos si nu erau nevoite sa faca vreodata munca manuala. La inceputul secolul XIX in Grecia, femeile purta u coji de fistic peste unghiile lor, pentru a crea impresia de alungire.

In ziua de azi, avand in vedere multitudinea de tipuri de unghii artificiale la care putem apela, diferenta dintre unghiile naturale si cele artificiale poate fi redusa foarte mult, astfel incat unghiile din acryl sau gel sa nu iasa atat de tare in evidenta incat sa semnaleze de la o posta faptul ca nu sunt naturale.

Chiar daca vei alege modele ciudate si culori puternice, vibrante, sau preferi mai mult genul discret „French manicure”, unghiile lungi, stralucitoare si cu forme perfecte sunt dorite, pe buna dreptate, de toate reprezentantele sexului frumos.

Unghii din acryl sau gel

Unghii cu gel

Desi unghiile realizate din gel sunt mai noi pe piata decat cele din acrilic si sunt mai rar intalnite, nu este mare diferenta intre cele doua tipuri.

In cazul celor din acrilic, acestea sunt realizate dintr-un plastic imbracat in rasina acrilica (polimetil acrilat). Partile din plastic ae unghiilor, numite de cunoscatori „tipsuri”, sunt disponibile intr-o multitudine de culori si modele, de la animal print la culori dure, metalice.

Unghiile din acryl se intaresc in 30-40 de secunde de la aplicare si se intaresc definitiv in aproximativ 15 minute. Unghiile de tip „Gel UV” se intaresc complet sub lumina ultravioletelor si sunt ceva mai flexibile si mai rezistente decat celelalte si nu se ingalbenesc. Sunt, in consecinta, si mai scumpe. Aceastea se pot si combina, astfel incat gelul este folosit pentru constructia unghiei propriu-zise, iar acrylul pentru diversele elemente decorative.

Unghiile cu gel: efecte secundare

Unghii cu gel

Purtarea unghiilor cu gel implica insa si anumite riscuri.Fie ca su nt realizate din gel sau acryl, aplicarea unghiilor false este un procedeu dificil care trebuie sa fie facut de un specialist.

Dintre efectele secundare mai putin placute amintim faptul ca este foarte importan t ca unghia falsa sa fie foarte bine lipita de cea naturala, caci sub aceasta se poate crea o zona umeda unde se p ot dezvolta diverse ciuperci, inclusiv mucegai.

De asemenea, daca forma unghiei nu se potriveste cu forma celei naturale, patul unghiei poate fi serios afectat in timp, deci acestea trebuie sa fie alese cu foarte mare grija. De asemenea, nu este recomandat ca unghiile false sa fie purtate foarte mult timp deoarece pot afecta unghia naturala si este bine sa se ia anumite perioade de pauza intre aceste procedee.

Ati incercat unghiile cu gel sau acryl?

Iti prezentam in continuare cateva modele deosebite, numai bune pentru cele care doresc sa experimenteze.

Cum sa dai forma perfecta unghiilor tale?
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: