Tendintele in machiaj pentru sezonul toamna-iarna 2015!

Tendintele in machiaj pentru sezonul toamna-iarna 2015!

Netta Szekely si Alexandra Spyrydopolou au vorbit in avanpremiera pentru Romania despre tendurile in materie de make-up pentru sezonul toamna-iarna 2015.

comunicat de presa: Retail jobs

In conversatiile constante si mereu schimbatoare despre ceea ce defineste frumusetea astazi, adevarata arta a machiajului extinde propunerile si deschide ochii la optiuni inspirate despre cum putem sarbatori frumusetea prin machiaj...

In cadrul prezentarii de trenduri, organizata de MAC Cosmetics, care a avut loc pe 18 iunie, la Galateca, make-up artistii invitati, Netta Szekely si Alexandra Spyrydopolou au vorbit in avanpremiera pentru Romania despre tendurile in materie de make-up pentru sezonul toamna-iarna 2015.

Care este caracteristica principala a sezonului urmator? Este reconfortant sa afirmam ca nu exista o estetica unanima pentru toamna-iarna 2015: mijloacele sunt la fel de diverse ca si efectele in acest sezon, energia si inspiratia make-up artistilor avand surse intr-o varietate de epoci, atitudini si tehnici artistice. Vorbim de un joc al contrastelor – intre edgy si soft (in ceea ce priveste atitudinea, culoarea, textura si tehnica) -propunerile din acest sezon in makeup fiind pe cat de puternice, dinamice si creative, pe atat de contrastante. "Este un sezon al extremelor, atat intunecat, cat si foarte luminos", explica Terry Barber, make-up artist MAC, despre faptul ca machiajul este puternic influentat de accente anarhice, dar si de accente romantice, luminoase, provocarea fiind aceea de a alterna aceste contraste intr-un singur machiaj fara a crea un efect dur. "Exista multe propuneri pentru a ne evidentia trasaturile; modernitatea nu inseama insa sa te conformezi cu strictete unui trend", spune Lyne Desnoyers: dupa sezoane in care laitmotivul in frumusete a constat in variatiuni pe tema unui look natural, acum artistii reconsidera si reinventeaza frumusetea clasica.

Cum sa insuflam un aer proaspat culorii negru, prin combinarea stilurilor punk si Victorian cu eleganta stilului couture?


Beautiful and Damned
prima directie estetica majora dezvaluita de MAC propune o viziune moderna asupra feminitatii, prin imbinarea elegantei cu o atitudine rebela ce reiese din jocul extremelor si al accentelor edgy.

Frumusetea clasica este reinventata in contextul noului realism explorat in ultimele sezoane. Noul trend Strenght of Beauty pune accentul pe evidentierea trasaturilor printr-un machiaj subtil, voit simplificat, dar nu lipsit de sofisticare (blush delicat, pudra bronzanta, spancene drepte si mascara, toate aplicate intr-o maniera moderna).

Codurile seductiei sunt rescrise, iar odata cu ele transpare brusc necesitatea de a redefini ceea ce este sexi. Notiunea de senzualitate se distanteaza de tot ce este cliche, circumscriindu-se unui plan mai permisiv. Machiajul “purtat”, “imperfect” nu mai este incadrat in categoria “erorilor”, ci este privit drept stylish, plin de personalitate. Directia estetica, Love Worn propune jocul cu diverse nuante erotice de gri, oferind o abordare contemporana smokey eyes. Un look prea studiat devine plictisitor si repetitiv in contextul preocuparilor din ultimele sezoane pentru femeia si frumusetea “reala”. Machiajul devine visceral si vorbeste despre femeia care il poarta, spune povestea ei.

Rosu – nuanta pasiunii, a iubirii si a seductiei– transcende in prezent imaginea mostenita din Epoca de Aur a Hollywood-ului, unde intalneam doar textura ultra cremoasa, grasa si greu de menţinut timp indelungat fara retusuri. In noul sezon, make-up artistii iti propun mai multe variante de a purta ruj rosu: de la rosul caramiziu pana la nuanta coniacului vechi, Red 70′s mizeaza pe un amestec de eleganta clasica si nonsalanta, de modernitate opusa perfectiunii hollywoodiene, cu aer de Woodstock mai degraba.

Ca o concluzie machiajul in acest sezon trebuie sa poarte amprenta personala pentru ca frumusetea inseamna individualitate.

Vizionare placuta


Kudika
1 Iulie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri