Setari Cookie-uri

Cum sa ingrijim pielea in timpul concediului

Hidratarea si protectia pielii pe timpul verii este foarte importanta, tinand cont de posibilele probleme care pot aparea datorita actiunii nocive a radiatiilor ultraviolete A si B. Cu atat mai mult trebuie sa avem grija de piele in perioada concediului cand expunerea este mai indelungata.

Pentru a preveni imbatranirea pielii, dar si pentru a ii pastra sanatatea este necesara reducerea expunerii la radiatiile solare, lucru care trebuie facut inca din copilarie. In plus pielea trebuie hidratata si protejata cu creme cu efect antisolar, alese in functie de natura pielii si de gradul de insorire.

de Dr. Gabriel Arsene, Medic Primar Dermatolog

Partea a II-a: Ingrijirea pielii in timpul expunerii solare
Pentru a ne proteja pielea de radiatii in timpul expunerii la soare recomand:
• echiparea corespunzatoare la plaja. Trebuie sa cuprinda in mod obligatoriu palaria, umbrela si ochelarii anti UV, chiar si pentru copii, deorece neprotejati
• sa stam cat mai mult la umbra
• evitarea expunerii la soare intre orele 10.00 - 16.00. Expunerea excesiva la soare si in perioadele nerecomnadate poate declansa leziuni la nivelul celulelor epidermei, imbatranirea prematura a pielii si chiar la aparitia cancerului de piele.
• utilizarea cremelor de protectie cu un factor adecvat pielii. Cele mai eficiente creme in protectia antisolara sunt cele care actioneaza atat impotriva radiatiilor UVA cat si UVB. Crema trebuie aplicata cu cel putin 15 minute inainte de expunerea la soare, iar apoi de mai multe ori, in timpul expunerii, la interval nu mai mare de 2 ore.
• consumarea lichidelor precum apa plata, sucuri naturale, compoturi, ceaiuri, in cantitati adecvate (2-3 litri\zi, in functie de cerintele fiecarui organism)
• purtarea hainelor deschise la culoare si din texturi naturale (ex. bumbac) pentru a evita transpiratia excesiva

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.