Setari Cookie-uri

Cum sa ingrijim pielea in timpul concediului

Hidratarea si protectia pielii pe timpul verii este foarte importanta, tinand cont de posibilele probleme care pot aparea datorita actiunii nocive a radiatiilor ultraviolete A si B. Cu atat mai mult trebuie sa avem grija de piele in perioada concediului cand expunerea este mai indelungata.

Pentru a preveni imbatranirea pielii, dar si pentru a ii pastra sanatatea este necesara reducerea expunerii la radiatiile solare, lucru care trebuie facut inca din copilarie. In plus pielea trebuie hidratata si protejata cu creme cu efect antisolar, alese in functie de natura pielii si de gradul de insorire.

de Dr. Gabriel Arsene, Medic Primar Dermatolog

Partea a III-a: Ingrijirea pielii dupa expunerea la soare
Este foarte important si modul in care ingrijim pielea dupa expunerea la soare. Astfel, dupa fiecare expunere este important sa curatam pielea cu un gel de dus care sa refaca bariera lipidica pierduta in urma expunerii la soare si a bailor repetate. Dupa dus trebuie sa hidratam pielea intregului corp cu o lotiune blanda, cu PH neutru. In cazul aparitiei arsurilor solare trebuie sa ingrijim pielea cu o lotiune calmanta si timp de 2-3 zile sa evitam expunerea la soare.
O atentie deosebita trebuie sa acordam si parului in aceasta perioada deoarece, din cauza soarelui si a bailor frecvente in apa marii sau piscina se deterioreaza si isi pierde stralucirea. De aceea este foarte important ca dupa fiecare interactiune cu acesti factori sa fie curatat cu un sampon bland care sa hidrateze scalpul si cu un balsam.
In trusa de ingrijire pentru concediu trebuie sa se regaseasca in mod obligatoriu sapunul si gelul de dus hidratant, crema de corp, deodorantul, samponul si balsamul pentru par, crema cu protectie anti UV, dar si o lotiune calmanta.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.