Setari Cookie-uri

6 sfaturi ca sa iti protejezi cosmeticele de microbi

Produsele cosmetice reprezinta un mod de a ne infrumuseta, insa sunt destul de periculoase deoarece pot contine numeroase bacterii care pot ataca pielea si organismul nostru. De aceea este indicat sa avem grija unde le tinem, ce pensule folosim pentru a aplica machiajul sau daca suntem curate pe maini cand ne machiem.

5. Ai grija de pensulele pentru machiaj

Pensulele pentru machiaj sunt destul de folosite. Cu ajutorul acestora poti aplica fondul de ten, fardul de pleoape, rujul, blush-ul sau pudra. Pe langa machiajul ramas pe acestea, ele atrag praful si bacteriile din atmosfera.

Este indicat ca odata la doua luni sa cureti pensulele. Poti folosi sampon sau gel de dus daca nu ai un produs special. Dupa spalare, asigura-te ca pensulele au fost clatite si uscate foarte bine.

6. Daca nu ai folosit de mult timp produsul cosmetic, indeparteaza stratul de deasupra

Indiferent de produsul cosmetic pe care il folosesti (ruj, fard de pleoape solid, creion dermatograf sau de buze) este foarte important sa indepartezi stratul de la suprafata pentru a il putea folosi din nou.

In cazul rujului si al fardului de pleoape, le poti “sterge” putin cu ajutorul unui servetel de hartie, iar in cazul creioanelor cosmetice foloseste ascutitoarea.

Un articol de Amelia C

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 August 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.