Setari Cookie-uri

In tendinte: machiajul toamnei

Sezonul de toamna aduce in atentie reinterpretarea nuantelor verii. Machiajul natural ramane in tendinte, insa cromatica devine mult mai versatila.

Acest tip de machiaj se bazeaza pe contraste de culoare, ideale pentru seara ori pentru o intalnire romantica. Aduce in prim plan o femeie seducatoare, sigura pe propriile forte. Machiajul cu efect sculptural se construieste minutios, prin variatii de nuante si texturi: stralucitor-mat, inchis-deschis. De asemenea, sunt intalnite si contrastele intre culorile complementare: caramiziu-verde, oranj-violet, auriu- violet roscat etc. In functie de ocazie, machiajul poate fi mai intens, ori mai discret. Sprancenele sunt subliniate printr-un contur fin, fara a intra in concurenta cu restul machiajului.

Pe buze se folosesc gloss-uri stralucitoare in nuante naturale, ori rujuri mate in culori calde, in functie de intensitatea machiajului ochilor: trandafiriu, corai, bej. Efectul sculptural a fost promovat in tendintele toamnei de: Anna Sui, Gucci.

31 JULY 2009 - LONDON - UK SCARLETT JOHANSSON MAKES A PERSONAL APPERANCE AT SELFRIDGES OXFORD STREET TO PROMOTE THE NEW DOLCE & GABBANA MAKE UP RANGE. Photo via Newscom 3. Retro

Influenta anilor ’80 se resimte si in tendintele acestui sezon. Machiajul se remarca prin tonuri pastelate pentru pleoape si nuante senzuale de rosu pentru buze. Ochii se pot colora si intr-o sigura culoare: nude sau piersica, insistand asupra colturilor exterioare ale pleoapei. Tenul pasteaza o culoare deschisa, asadar este utila o pudra sidefata in nuante cat mai naturale. Pometii se coloreaza in nuante piersica, usor irizante reflectorizante.

Desi buzele rosii capteaza atentia, machiajul ochilor este la fel de important. In timpul serii, privirea se accentuaza printr-un contur negru sau cu un fard de ochi cenusiu. Casele de moda care au promovat aceasta tendinta pe podium sunt: DSquared, Givenchy, Gianfranco Ferre, Jean Paul Gautlier.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Septembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.