Setari Cookie-uri

Practic: 7 reguli pentru un zambet sanatos

Aspectul dintilor nu doar ca schimba foarte mult aspectul fizic, insa neingrijirea acestora poate provoca probleme de sanatate destul de grave, cum ar fi boli de inima, accident vascular cerebral, pierderi de memorie, impotenta si riduri ale pielii fetei.

Aspectul dintilor nu doar ca schimba foarte mult aspectul fizic, insa neingrijirea acestora poate provoca probleme de sanatate destul de grave, cum ar fi boli de inima, accident vascular cerebral, pierderi de memorie, impotenta si riduri ale pielii fetei.

Iata cateva sfaturi in ingrijirea dintilor:

1. Periati dintii corect

Foarte multi oameni nu pun mare accent pe periajul dintilor si de aceea il efectueaza in graba si incorect. De aceea apar desele carii, tartrul sau sangerarea gingiilor. Pentru un periaj care corespunde normelor de igiena, tineti cont de urmatoarele sfaturi:

- Folositi o perie cu peri delicati, nu foarte aspri;
- Periati dintii de cel putin doua ori pe zi timp de 2-3 minute;
- Pentru a ajunge in zona de sub gingie, tineti periuta la un unghi de 45 de grade;
- Inlocuiti periuta de dinti in fiecare luna deoarece perii contin foarte multe bacterii;
- Folositi un dezinfectant pentru periuta de dinti si asigurati-va ca aceasta sta intr-un loc uscat (nu puneti periuta niciodata intr-un sertar sau intr-un suport inchis deoarece mediul umed favorizeaza aparitia bacteriilor).

2. Pasta de dinti

Tipul de pasta de dinti pe care il folositi nu este atat de important atata timp cat este ceva care va place si il folositi odata cu ata dentara.

Cu toate acestea, daca nu sunteti adeptele atei dentare si sunteti predispuse la carii, aveti nevoie de o pasta de dinti cu fluor. Daca sunteti predispuse la boli ale gingiilor, mergeti la medicul stomatolog de doua ori pe an.

3. Folositi ata dentara

Daca nu folositi ata dentara, veti pierde curatarea a 40 % din fiecare dinte, lucru care poate duce la aparitia cariilor dentare.

Foarte putini oameni folosesc ata dentara cu regularitate. Folosirea acestui element de curatare a dintilor este unul dintre cei mai importanti pasi in obtinerea unor dinti perfect sanatosi. In plus, pe langa curatarea dintilor, ata dentara contribuie si la sanatatea gingiilor si scade riscul de atacuri de cord.

4. Guma de mestecat

Guma de mestecat actioneaza ca un exfoliant, prevenind aparitia placii bacteriane si petelor pe dinti, contribuie la lucrarea muschilor fetei si creste fluxul de saliva. Folositi guma cu zahar (chiar si guma de mestecat fara zahar poate contine o anumita cantitate de zahar).
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.