Setari Cookie-uri

Practic: 7 reguli pentru un zambet sanatos

Aspectul dintilor nu doar ca schimba foarte mult aspectul fizic, insa neingrijirea acestora poate provoca probleme de sanatate destul de grave, cum ar fi boli de inima, accident vascular cerebral, pierderi de memorie, impotenta si riduri ale pielii fetei.

5. Preveniti respiratia urat mirositoare

Este foarte incomod sa vorbesti cu o persoana careia ii miroase gura. De aceea, pentru a nu va afla in locul acelei persoane, in momentul in care va spalati pe dinti, folositi peria si pentru limba si peretii gurii (foarte multe bacterii sunt situate in acele zone). Exista periute cu o suprafata speciala pentru curatarea limbii.

Folositi apa de gura cat mai des si, dupa masa este indicat sa mestecati o guma sau sa luati un drops pentru curatarea dintilor si improspatarea respiratiei.

6. Mare atentie la ce mancati

Regimul alimentar poate afecta starea de sanatate a gurii. In cazul in care echilibrul pH-ului din saliva este prea acid, tesutul poate fi ranit, iar dintii se pot demineraliza. Incercati sa mancati fructe, legume si alte alimente santoase, pline de culoare pentru a nu avea astfel de probleme.

Sensibilitatea dintilor la rece, cald sau dulce este, de obicei, un indicator care va avertizeaza ca exista unele probleme si ca trebuie sa mergeti la stomatologie.

7. Albirea dintilor

Daca va decideti asupra albirii dintilor, cel mai indicat este sa o faceti cu ajutorul unui medic stomatolog, care va poate ajuta sa folositi cea mai buna metoda pentru dintii dumneavoastra. Produsele gasite in comert sunt destul de eficiente, insa asigurati-va ca le folositi dupa ce ati citit cu mare atentie instructiunile de folosire.

Unele pete ale dintilor sunt intrinseci (fac parte din dinte). Aceste pete au nevoie de o curatare adevarata, facuta de un specialist. Petele extrinseci pot aparea din cauza fumului de tigara, consumului de cafea, vin rosu sau sos de soia – pot fi eliminate acasa cu ajutorul produselor din comert.

Un periaj corect si folosirea atei dentare previn aparitia majoritatii acestor pete.

Un articol de Amelia C

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.