Setari Cookie-uri

5 sfaturi pentru un machiaj perfect de sarbatori

Prima saptamana a lunii decembrie a trecut, iar noi ne indreptam cu pasi repezi catre sfarsitul anului si petrecerile din aceasta perioada. Totul este aranjat: stim unde vom petrece Ajunul Craciunului sau noaptea dintre ani, stim ce rochii vom purta si ce accesorii vom avea, stim chiar si coafura care ni se potriveste pentru aceste evenimente.

4. Nu folosi multa pudra

Pudra este folosita pentru a fixa fondul de ten si a absoarbe excesul de sebum. Aplica putina pudra pe intreaga fata si pe gat, folosind o pensula deasa, cu peri moi. Daca ai tenul curat, fara cosuri, puncte negre sau pete, pudra este optionala.
Pentru persoanele cu tenul gras sau mixt, este indicat sa aplice pudra, accentuand zona T (frunte, nas si barbie).

5. Retuseaza-ti machiajul

Inainte de a pleca de acasa, asigura-te ca ti-ai pus in poseta strictul necesar pentru retusarea machiajului: cateva servetele absorbante, ruj sau lipstick, un creion dermatograf (daca ai folosit) si pudra.

Servetelele absorbante sunt perfecte pentru femeile cu tenul gras deoarece acestea absorb excesul de sebum de pe fata, lasand tenul curat si mat.

Mare atentie la ruj. Daca nu este de calitate, acesta se va strange pe buze, capatand un aspect fainos sau formand o linie subtire de-a lungul conturului natural al buzelor. De aceea este foarte important sa retusezi cat mai des machiajul buzelor sau sa aplici fond de ten si pudra pe buze inainte de a folosi rujul.

Sfat: pentru aplicarea rujului in nuante puternice, ai nevoie de o pensula speciala pentru a nu depasi conturul natural al buzelor.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Decembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.