Stralucire de diva: Manichiura Art Deco

Stralucire de diva: Manichiura Art Deco
Kudika
8 August 2013

Video tutorial: Inspira-te din viata fabuloasa a Marelui Gatsby pentru o manichiura unica

Art Deco denumeste o miscare artistica ce a inceput sa ia amploare in 1925, desi curentul exista inca din 1912.

Perioada sa de glorie a durat pana in 1940 apoi in perioada interbelica s-a incercat o revitalizare a sa. Din pacate, tehnologia si evolutia si-au spus cuvantul iar Art Deco a fost incet, incet uitata.

Aceasta nu a influentat doar moda. Exista numeroase artefacte si cladiri gandite in acest stil. Cea mai cunoscuta cladire Art Deco este celebra Chrysler Buidling din New York.

In San Francisco exista o alta constructie considerate o minute arhitectonica ridicata dupa normele stilului. Este vorba desigur de marele Golden Gate Bridge.

In urma lansarii peliculei Marele Gatsby, ce il are ca protagonist pe Leonardo DiCaprio, motivele acestei miscari revin usor in centrul atentiei.

Caracteristicile sale principale sunt influentele exotice din Africa, tonurile de culoare foarte puternice alaturate in contrast si formele geometreice exacte. Cea mai cunoscuta alaturare de culori in stilul Art Deco este combinatia negru-auriu.

Pentru a obtine o astfel de manichiura, trebuie sa pornesti de la stratul de baza. Acesta trebuie sa iti protejeze unghia impotriva exfolierii si sa contina un complex de vitamine. Un intaritor de unghii va creste rezistenta naturala si reduce exfolierea acestora (cupio.ro, pret 20 lei)

Prima culoare care trebuie aplicata este mocha sau orice alta nuanta care iti aminteste de cafeaua cu lapte.

Dupa ce s-a uscat, picura din sticluta cu oja aurie pe un carton sauun support de plastic si deseneaza modelul cu o pensula medie pentru fard. Traseaza trei linii vertical, putin mai sus de baza unghiei.

Ai rabdare sa se usuce bine iar cu urmatoarea culoare, procedeaza intocmai la fel. Poti folosi un lac de unghii negru sau o alta nuanta care sa iti aminteasca de prunele foarte coapte.

Un visiniu foarte inchis este de asemenea o alegere buna pentru a scoate in evidenta stralucirea aurie.

La final, adauga un strat de lac transparent ca sa te asiguri ca manichiura ta rezista in timp si nu se ciobeste.

Produse sugerate:

Maybelline Forever Strong Rosy Sand, pret 22, 9 lei, Oja.ro

Parisax Lac de unghii Flame, pret 20 lei, Beautyspell.ro

Kalos Love, pret 6, 9 lei, Oja.ro

Parisax, top coat fixator, pret 32 lei, BeautySpell.ro

sursa foto prima pagina shutterstock femeie bruneta cu bijuterii de aur

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri