Setari Cookie-uri

Machiajul pe plaja: sfaturi pentru un look fresh pe malul marii

Daca vrei sa stralucesti si pe plaja si nu poti renunta la produsele de make-up nici pe malul marii, atunci ai nevoie de cateva sfaturi pentru ca machiajul tau sa reziste si sa iti puna frumusetea in valoare!

Foto interior si prima pagina: femeie la plaja, Shuttersock

  • Protejeaza-ti pielea. Inaintea oricarui produs de make-up, aplica un strat generos de crema cu factor de protectie. Asteapta cel putin 20 de minute sa fie absorbita de piele. Este nevoie sa se usuce complet pentru a fi eficienta si pentru ca, orice aplici tu pe piele, dupa crema (fondul de ten, fardul de obraz) sa reziste. Cand ai nevoie sa reaplici, poti incerca o pudra cu factor ridicat de protectie.
  • Ten fara cusur. Pe vreme extrem de calda, orice produs cremos sau gras, cum ar fi fondul de ten sau anticearcanul, se va scurge aproape instantaneu. Totusi, daca nu poti fara, incearca sa amesteci putina crema cu protectie solara cu fondul tau de ten si sa o aplici astfel pe piele. Daca ai nevoie de un produs cu putere mare de acoperire, incearca un baton corector si putina pudra pe zona respectiva.
  • Evitati retusurile pe plaja! Aplica machiajul inainte de a iesi din casa si, ce se sterge, se sterge. Plaja nu este locul potrivit pentru retusuri. Dacă ai transpirat sau crezi ca este vreo problema cu machiajul tau, tamponeaza-ti fata cu un servetel.

Cum sa alegi si sa folosesti produsele de make-up

  • Mascara: Dintre toate produsele de machiaj pe care le folosesti, rimelul este cel care se observa cel mai putin, dar care face diferenta. Trebuie sa ai, insa, grija sa folosesti o mascara care sa fie waterproof. Nu vrei sa observe nimeni micul tau secret!
  • Farduri: Atat timp cat este extrem de discret, nu exista nici un motiv pentru care nu ar trebui sa folosesti fard de pleoape la plaja. Totusi, ai grija sa folosesti farduri cremoase in locul celor pudra. Si mergi pe culori stralucitoare care se vor potrivi de minune cu bronzul tau!
  • Ruj: Cand esti in cautarea rujul tau de plaja, aminteste-ti ca cea mai importanta este textura: rujurile mate iti vor incarca prea tare tenul, in timp ce luciul de buze ar putea deveni prea lipicios. Un balsam de buze colorat este cea mai buna alegere pentru machiajul pe plaja.
  • Fardul de obraji: Fardul de obraz da un aspect natural fetei tale si o stralucire naturala. Totusi, inca o data produsele pulbere sunt inamicul numarul unu pe plaja, deci opteaza pentru o versiune cremoasa. Si nu uita, trebuie sa fie waterproof, sa aiba o textura catifelata si sa se potriveasca tenului tau.
  • Lacul de unghii: Cand este vorba de oja de unghii vara, cu cat este mai stralucitoare, cu atat mai bine. Deci, incearca sa iti asortezi oja de pe unghii cu costumul tau de baie sau incearca portocaliul care nu se potriveste cu hainele tale business. Nu uita, insa, sa aplici si un strat de lac de protectie pentru ca manichiura ta sa fie protejata de razele UV.

Articolul a fost realizat de Cristina Vasilache, make-up artist (www.cristinavasilache.ro)

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 August 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.