Setari Cookie-uri

Cele mai populare trucuri naturale de frumusete de pe Pinterest

Frumusetea si sanatatea tenului nostru, a parului, a pielii, a mainilor si a unghiilor este vitala pentru noi si unul dintre lucrurile care ne ocupa timpul si care ne preocupa in fiecare zi.

Fiecare femeie care are grija de ea are in vedere ingrijirea tenului, ingrijirea corpului, a mainilor, a parului, a unghiilor, a ochilor, a buzelor si a tuturor aspectelor ce o fac sa se simta cat mai feminina. Piata produselor cosmetice este una extrem de variata de unde ne putem alege produsele care ne plac cel mai mult si care se adapteaza nevoilor noastre.

In ultimul timp insa, doamnele si domnisoarele se indreapta catre tratamente si remedii naturale atunci cand vine vorba de ingrijire si frumusete. Prefera sa apeleze la bogatiile naturii pentru a-si rezolva unele probleme sau pur si simplu pentru a avea grija de ele si de aspectul lor.

Noi am descoeprit cateva dintre cele mai populare trucuri de frumusete pe una dintre cele mai mari retele de social media, Pinterest, si ne-am gandit sa vi le explicam si voua, poate va sunt de folos.

Citește și:

foto: femeie frumoasa, Shutterstock

Secretele trucurilor naturale pentru frumusete

1. Aspirina pentru tenul acneic

Un truc ceva mai vechi folosit de persoanele care se lupta cu un ten acneic. Aspirina se lasa in apa pana cand se topeste si se aplica direct pe zonele afectate. Se clateste dupa cateva minute si se aplica o crema hidratanta. Acidul salicilic curata porii, exfoliaza si indeparteaza bacteriile lasand tenul curat.

2. Castravete pentru cearcanele si pungile de sub ochi

Eu una am aceasta problema de ceva timp si reusisem la un moment dat sa o accept si sa nu ii mai dau atat de mult importanta, pana cand m-am hotarat ca vreau sa am o privire limpede si stralucitoare care sa nu fie orbita de niste cearcane inestetice si de pungile de sub ochi atat de enervante.

Am descoperit un truc care ma ajuta sa reduc semnificativ pungile de sub ochi: feliile reci de castravete. Aplicate pe ochi si mentinute cateva minute, reduc pungile de sub ochi, insa nu actioneaza asupra cearcanelor asa cum ma asteptam. Acelea se rezolva cu o hidratare optima si un somn odihnitor.

Citește și:

3. Pasta de dinti pentru pustule

Acesta este un truc mai vechi de vindecare rapida a cosurilor de pe fata. Pasta de dinti contine intr-adevar ingrediente precum alcool si ingrediente antibacteriene care ajuta la vindecarea cosurilor, insa utilizata prea des aceasta poate provoca iritatii la nivelul pielii.

4. Exfoliant pentru ten din lamaie

Este vorba despre sucul de lamaie care contine acid glicolic ce contribuie la deschiderea porilor si curatarea tenului la nivelul celulelor superioare astfel incat exfolierea sa fie una fina.
Acest tratament nu se recomanda in cazul tenului sensibil sau iritat deoarece poate produce inflamatii neplacute.

5. Otet de mere pentru reducerea sebumului capilar

Este unul dintre cele mai bune trucuri naturale pentru frumusete. Se adauga otet de mere in samponul cu care te speli de obicei pe cap si se utilizeaza in mod normal. Acesta ajuta la reducerea sebumului si la evitarea ingrasarii excesive a parului.

Citește și:

6. Maioneza pentru par

Chiar daca poate vi se pare ciudat si destul de scarbos, maioneza este un tratament eficient pentru par. Se aplica de la jumatatea firului de par pana la varfuri, pentru o hidratare perfecta si pentru a evita ingrasarea excesiva a parului.

7. Sare de mare si ulei de masline pentru ten

Sarea are proprietati antibacteriene si poate fi foarte benefica pentru curatartea tenului, in timp ce uleiul de masline vine si hidrateaza usor celulele tenului. Este un tratament ce se poate utiliza maxim o data pe saptamana pentru ca poate leza pielea fina a tenului datorita granulelor abrazive ale sarii.

8. Scortisoara pentru un par stralucitor

Scortisoara contine peroxid, ingredient care este cunoscut pentru proprietatea de a decolora parul. Acest truc poate fi folosit cu incredere, insa nu trebuie sa se exagereze.

foto prima pagina: ten frumos, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Noiembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.