Setari Cookie-uri

Lacul de unghii: 7 lucruri pe care nu le stiai

Lacul de unghii este unnul dintre cele mai importante accesorii in ceea ce priveste frumusetea, dupa parerea mea. Am aflat cateva lucruri interesante pe care m-am gandit sa vi le impartasesc si voua. Ce spuneti, interesant?

Lacul de unghii este un produs de infrumusetare ce nu lipseste din trusa niciunei femei care se respecta. Unghiile se spune ca sunt cartea de vizita a unui om si in mod deosebit a unei femei, si pe buna dreptate.

Admiram intotdeauna o manichiura curata, ingrijita, frumoasa, si ne oripilam atunci cand vedem o mana neingrijita si o manichiura necorespunzatoare.

Lacurile de unghii se gasesc in mii si mii de nuante, in milioane de forme, toate acestea destinate noua, doamnelor cochete.

Sunt sigura ca ai si tu acasa propria colectie de lacuri de unghii colorate, nude, sau tratamente de unghii special create pentru a ne ingrijii si a ne pastra sanatatea unghiilor.

foto: femeie tanara, Shutterstock

Eu recunosc: sunt dependenta de lacuri de unghii, oje, tratamente si tot ceea ce tine de ingrijirea lor. Imi place sa am mereu o manichiura impecabila si niciodata nu imi permit sa o neglijez.

Citește și:

Am aflat de-a lungul timpului cateva curiozitati despre lacul de unghii si le-am adunat aici, sperand ca va veti bucura si voi de ele.

1. Lacul de unghii in nuantele neon este interzis de lege

Nuantele neon ale lacurilor de unghii ne-au cucerit pe loc inca din momentul in care au intrat pe piata si parca au devenit un soi de uniforma. Toate celebritatile au unghiile pictate in nuante tipatoare, iar noi nu ne lasam mai prejos.

FDA (Food and Drug Administration) nu si-a dat acordul pentru comercializarea acestui tip de lac de unghii pentru ca nu sunt considerate a fi sigure.

2. Nu ar trebui sa iti arunci lacul de unghii

EPA (Agentia de Protectia Mediului din SUA) considera ca lacul de unghii este unul dintre cele mai periculoase deseuri pentru gospodarie, asa ca ar trebui ca acest tip de deseuri sa fie colectat in mod special de catre autoritatile specializate.

Citește și:

3. Lacul de unghii a fost inventat in China in jurul anilor 3000 i. Hr.

In Egiptul Antic, lacul de unghii era folosit pentru a face diferenta intre clasele sociale. Pe atunci, lacul de unghii era realizat din ceara de albine, albus de ou, gelatina si coloranti naturali.

4. Cele mai mari vanzari ale lacului de unghii s-au inregistrat in anul 2012 si au fost in valoare de…

…768 milioane de dolari!

5. Unghiile acrilice dateaza inca din anii 1978

Si au fost inventate de catre un medic stomatolog (Stuart Nordstrom) care a adaptat o formula utilizata in stiinta medicinii dentare pentru a realiza unghiile acrilice.

6. Cel mai scump lac de unghii costa…

…250 000 de dolari si este realizat din diamante negre! Nuanta se numeste Black Diamond King.

7. Unele lacuri de unghii contin alimente comestibile in compozitie

De fapt este vorba despre un extract din alimente precum castravetele, varza usturoi si multe altele, extract ce promite ingrijirea delicata a unghiilor si mentinerea sanatatii acestora.

Citește și:

Foto prima pagina: sticlute colorate, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
24 Noiembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.