Setari Cookie-uri

SOS salvati-mi tenul! Cum sa ne ingrijim tenul in sezonul rece

Sezonul rece nu este cea mai buna perioada pentru sanatatea tenului nostru, insa daca nu cumva ne mutam intr-o tara exotica, putem urma aceste sfaturi in ceea ce priveste ingrijirea completa a tenului.

Daca printre voi se regasesc si norocoase carora nu le crapa tenul din cauza frigului napranznic, nu li se exfoliaza si nu le apar diferite iritatii dubioase care sa le strice tot zenul, atunci nu pot sa spun decat ca sunt invidioasa, dar tot va recomand acest articol.

Trecand la lucruri serioase, pentru ca tot s-a instalat un ger de crapa pietrele, m-am gandit sa ma informez un pic despre cum sa imi ingrijesc tenul in aceasta perioada. Stiam eu cateva trucuri, dar parca nu erau suficiente.

Aveti aici cele mai importante informatii cu privire la ingrijirea tenului in perioada sezonului rece, informatii care sper sa va fie de folos la fel de mult cum imi sunt si mie.

Etapele esentiale pentru ingrijirea tenului in sezonul rece

Pe toata perioada iernii si a sezonului rece, tenul trebuie sa beneficieze de acelasi ritual de ingrijire, dar produsele trebuie sa fie adaptatae nevoilor pielii din aceasta perioada. Curatarea tenului nu trebuie sa fie foarte agresiva pentru ca riscam sa deterioram celulele si sa producem iritatii neplacute.

Citește și:

O curatare eficienta se poate realiza cu ajutorul unui gel pe care il masam pana ce face spuma si apoi clatim cu apa calduta.

Hidratarea este unul dintre cele mai importante procese atunci cand vine vorba despre ingijirea tenului si oferirea nutrientilor de care are nevoie pentru un aspect sanatos.

In aceasta perioada trebuie sa alegem produse care sa contina ingrediente cu puternic factor de hidratare, produse care sa contina unt de shea, unt de cacao, ulei de migdale sau ulei de cocos. Procesul de hidratare se realizeazea atat seara cat si dimineata.

Exfolierea tenului este un alt proces foarte important pentru pastrarea sanatatii acestuia pentru ca doar asa putem indeparta celulele moarte, permitand celor noi sa se dezvolte si sa ofere tenului stralucire si catifelare la atingere.

Foloseste exfoliante chimice pe baza AHA( acid lactic) sau BHA( salycic acid). Pentru a evita aspectul de solzi si iritarea tenului evita utilizarea in exces a produselor de exfoliere fizice( gomaj sau scrub-uri cu particule exfoliante). Dupa exfoliere foloseste o crema hidratanta sau o masca regeneranta pe baza de uleiuri.

Citește și:

Chiar daca vorbim despre perioada friguroasa a anului, nu trebuie sa uitam de protectia solara. Intensitatea soarelui nu este nici pe departe la fel de puternica precum pe timp de vara, insa asta nu inseamna ca razele lui nu ne mai pot afecta tenul.

Este necesar ca produsele pe care le folosim pentru ingrijirea tenului in sezonul rece sa contina si un factor de protectie.

Acesta este ultimul pas catre un ten frumos si ultima etapa a unui ritual de ingrijire complet. Produsele pe care le folosim trebuie sa aiba capacitatea de a fi absorbite in profunzime, pana la ultimul strat de piele astfel incat elementele nutritive sa ajunga acolo unde trebuie.

Aceste produse se aplica in mod obisnuit seara, cand au suficient timp pentru a patrunde in profunzimea tenului.

foto prima pagina: ten curat, Shutterstock

foto interior: ingrijire ten,crema de fata, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Decembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.