Setari Cookie-uri

5 Produse de frumusete pe care sa nu le imparti cu nimeni

Stiai ca din dorinta de a ajuta si de a crea o atmosfera placuta, uneori gresim atat de mult incat nici nu ne dam seama? De exemplu, imprumutarea produselor de frumusete este una dintre cele mai mari greseli si am sa iti explic mai pe larg de ce.

Stiu ca iti plac sesiunile de make-up cu fetele in fata oglinzii din camera ta, stiu ca va distrati foarte bine atunci cand faceti aceste lucruri si va relaxati in moduri cat mai placute. Stiu ca stati la povesti si puneti tara la cale in timp ce imprumutati de la una la cealalata toate produsele de beauty pe care le aveti la indemana, insa acest obicei nu este unul tocmai sanatos si am sa iti spun si de ce.

Daca alegi sa imprumuti unele produse de frumuete este ca si cum ti-ai imprumuta lenjeria intima (si daca o faci, ar fi bine sa te opresti) de unde pot sa apara diferite afectiuni.

Stiu ca ai incredere in prietenele tale, insa intotdeauna este bine sa iti iei masuri de prevenire, mai ales cand este vorba de sanatatea ta.

foto: make-up, Shutterstock

Am sa iti spun acum care sunt cele mai periculoase produse de frumusete in momentul in care sunt imprumutate.

Citește și:

1. Pensule de machiaj

Pensulele de machiaj poarta foarte multe bacterii pentru ca nu le curatam niciodata asa cum ar trebui (mai exact dupa fiecare utilizare) si in momentul in care acestea intra in contact cu pielea raspandesc bacteriile si aduna altele. Daca tu alegi sa impartasesti periile de machiaj cu prietenele tale, nu o sa faceti decat un mix de bacterii care ar putea sa va aduca infectii sau eruptii cutanate.

2. Aparatul de ras

Poate ca doarme o prietena la tine sau poate tu dormi la ea si ai uitat sa te epilezi, iar tinuta din seara aceasta iti pune in evidenta picioarele ce trebuie sa fie fine si catifelate. Se intampla adesea ca atunci cand folosesti aparatul de ras sa te zgarii sau sa te tai chiar si superficial. O astfel te intamplare iti poate aduce numeroase infectii si chiar hepatite.

3. Rimelul

Pentru ca zona ochilor este una foarte senisbila si se poate infecta foarte usor, ar fi bine sa nu imprumuti niciodata rimelul sau orice alt fard destinat machiajului ochilor.

Citește și:

4. Rujul

Zona buzelor este una plina de bacterii chiar daca nu ne dam seama de acest lucru si de cele mai multe ori nici nu ne afecteaza. Imprumutarea rujului prietenelor noastre nu face altceva decat sa multiplice aceste bacterii si sa ne alegem cu diferite infectii si chiar cu un herpes neplacut si inestetic.

5. Peria de curatat fata

Peria de fata contine bacteriile tenului nostru, bucatele de piele moarta, sebum si multe alte lucruri ce pot duce la infectii grave in momentul in care ea atinge alt tip de ten ce contine la randul lui alt tip de bacterii.

foto prima pagina: machiaj, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
9 Februarie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.