Setari Cookie-uri

6 utilizari surprinzatoare ale uleiului de corp

Pe langa proprietatile absolut uimitoate pe care le poate avea asupra pielii si asupra aspectului acesteia, uleiul de corp mai poate fi folosit si in urmatoarele situatii.

Cu siguranta ai o sticluta de ulei de corp prin casa, iar daca data trecuta va vorbeam despre acest ingredient ca fiind un aliat al frumusetii, acum o sa va impartasesc cateva utilizari ale uleiului de corp al care probabil nu v-ati fi gandit niciodata, sau nu ati facut-o pana acum.

ulei de corp

foto: femeie fericita, shutterstock

Pe langa proprietatile absolut uimitoate pe care le poate avea asupra pielii si asupra aspectului acesteia, uleiul de corp mai poate fi folosit si in urmatoarele situatii:

1. Inlocuieste parfumul

Multe dintre noi nu tolereaza parfumurile sintetice si nici aromele foarte puternice, asa ca le prefera pe cele delicate care din pacate se gasesc destul de greu pe piata cosmeticelor din ziua de azi.

Uleiul de corp cu aroma preferata poate fi utilizat ca un inlocuitor la parfumului, acesta se aplica in aceleasi locuri in care se aplica si parfumul si se maseaza usor pana intra in piele.

Citește și:

2. Tratament minune pentru calcaie

Incaltamintea nepotrivita poate provoca adesea craparea calcaielor si oferirea unui aspect neplacut al acestora. Pentru un tratament la indemana, maseaza talpile cu ulei din belsug si apoi pune-ti niste sosete din bumbac. Mentine timp de 20-30 de minute si calcaiele tale vor fi extrem de catifelate.

3. Hidrateaza cuticulele

Cu siguranta te confrunti si tu adesea cu problema cuticulelor prea uscate si cu aspectul neplacut al acestora. Pentru ca nu este igienic sa le indepartam, va sfatuiesc sa utilizati uleiul de corp preferat pe post de emolient pentru cuticule.

4. Inlocuieste tratamentul de par

Obisnuim sa ne coafam aproape zilnic, sa ne supunem parul la diverse tratamente nu tocmai placute petru el si de aceea ajunge sa isi subtieze structura in timp si sa nu mai arate la fel de bine.

Pentru ca parul tau sa fie din nou stralucitor, maseaza-ti parul cu un ulei de corp hidratant exact inainte de somn. Acopera-l cu un prosop si mai pune unul pe perna. Lasa uleiul sa actioneze pe toata perioada noptii si spala-te pe cap dimineata.

Citește și:

Bucura-te de un par stralucitor cu ajutorul uleiului de corp!

5. Ingredient minune pentru realizarea unui scrub corporal

Pentru ca nu doar tenul are nevoie de exfoliere saptamanala, si corpul tau merita o ingeijire deosebita. Poti realiza rapid un scrub corporal cu zat de cafea si ulei de corp, sau unul cu zahar brun si uleiul de corp preferat.

Maseaza-ti corpul cu acest scrub realizat chiar de tine si vei vedea imediat rezultatele uimitoare.
Maseaza-ti pielea inainte de epilare si vei vedea ca aceasta va fi mai rapida si mai eficienta.

6. Este un excelent balsam pentru buze

Daca ai ramas fara balsam de buze te poti ajuta de uleiul tau de corp. Va hidrata pielea sensibila si delicata a buzelor mult mai bine decat alte produse.

AICI gasesti cateva dintre uleiurile de corp special destinate pielii sensibile si delicate.

foto prima pagina: femeie frumoasa, shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Iunie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.