Setari Cookie-uri

4 Obiceiuri care iti distrug buzele

Afla care sunt cauzele pentru care buzele tale sunt uscate sau au un aspect neplacut!

Buzele sunt una dintre cele mai senzuale si mai sensibile zone ale fetei, asa ca aceasta necesita o ingrijire deosebita. Va marturisesc sincer ca eu m-am pricopsit cu un tic enervant: imi musc buzele intr-o veselie, iar acest lucru nu poate face altceva decat sa distruga stratul fin de piele si sa imi dea batai de cap.

Daca aruncam o privire rapida asupra fizionomiei fetei o sa observam ca buzele sunt un element extrem de important, un element vital si definitoriu in ceea ce priveste aspectul fizic. Chiar si atunci cand ne machiem, buzele sunt tratate intr-un mod special si le acordam oa atentie deosebita, pentru ca sunt un elemet central si atrag de fiecare data privirile asupra lor.

buze

foto: buze rosii, shutterstock

Descopera obiceiurile nesanatoase care iti distrug buzele!

1. Nu te hidratezi suficient

Hidratarea optima a organismului se face din interior catre exterior si aici trebuie sa avem in vedere un consum de apa potrivit, consum de lichide, fructe si legume proaspete, supe, ciorbe si toate tipurile de sucuri naturale imbogatite in nutrienti care contribuie la o hidratare ideala a organismului.

Citește și:

Hidratarea interioara se observa si la exterior. Daca o piele este deshidratata nu este suficient sa aplicam crema hidratanta pentru a rezolva aceasta problema, ci este necesar sa actionam din interior catre exterior.

Asadar, consuma lichide (in special apa), fucte si legume proaspete si nu in ultimul rand sucuri naturale.

2. Nu folosesti balsam de buze

Este adevarat ca temperaturile ridicate ne fac sa uitam complet de trusa de machiaj si sa apelam doar la produsele de protectie solara, insa buzele noastre au nevoie de ingrijire speciala si de atentie acordata in mod deosbit. Balsamul de buze nu trebuie exclus din ritualul zilnic pentru ca el ofera hidratarea exterioara a tesuturilor fine.

3. Nu le protejezi de razele soarelui

Vara temperatuile scapa de sub control, iar termometrele se dau peste cap din cauza caldurii si a razelor puternice ale soarelui. Pentru a evita arsurile solare si pentru a proteja pielea sensibila a buzelor este nevoie sa folosesti un balsam de buze cu un SPF ridicat.

Citește și:

4. Ai ticuri nesanatoase

Iti povesteam la inceputul articolului ca eu am deprins un tic nervos prin care imi musc buzele si care imi provoaca cateva aspecte neplacute la nivelul acestora.

Un alt tic ar mai fi acela de a smulge pielea fina de pe buze, obicei care produce rani inestetice si dureroase.

Alt tic este umezirea in exces a buzelor care poate produce o deshidratare excesiva a tesuturilor si efectul de buze uscate care "tin".

foot prima pagina: buze naturale, shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
20 Iulie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.