Setari Cookie-uri

Pro sau contra solar?

In perioadele dintre sezoanele calde in care ne permitem sa ne desfatam nestingherite in razele soarelui, culoarea placuta a pielii incepe sa-si piarda din intensitate recapatandu-si paloarea naturala.

In perioadele dintre sezoanele calde in care ne permitem sa ne desfatam nestingherite in razele soarelui, culoarea placuta a pielii incepe sa-si piarda din intensitate recapatandu-si paloarea naturala.

De aceea nu de putine ori am fost tentate sa apelam la solutii diverse de mentinere a bronzului motiv pentru care am incercat tot felul de solutii: autobronzante, creme cu pigmenti sau atat de controversatul solar. In privinta acestuia din urma, desi efectele sunt rapide si nu foarte costisitoare parerile sunt impartite. Si daca luam in calcul avantajele si dezavantajele expunerii pielii la actiunea solarului ar trebui cel putin teoretic sa apara si intrebarea: merita sa-mi asum riscul? Ca sa ne fie mai usor sa ne decidem daca sa apelam sau nu la bronzul artificial merita sa avem in vedere atat aspectele pozitive cat si cele negative. Hotararea ramane apoi in mainile noastre!

Efectele pozitive ale solarului:

Expunerea controlata la raze U.V. se presupune a fi mai sigura decat bronzul traditional dat fiind faptul ca in prima situatie razele sunt filtrate (lucru pe care nu ne mai putem baza atunci cand vorbim despre razele soarelui din cauza subtierii stratului de ozon).

Stimularea sistemului imunitar concomitent cu fixarea calciului in organism

Inducerea unei stari psihice bune, pozitive si optimiste

Poate stimula rezistenta la efort fizic

Se evita „arsurile” prin expunerea controlata, asistata

Razele UV ajuta organismul prin producerea vitaminei D3 cu o importanta deosebita in prevenirea si evitarea aparitiei osteoporozei.

Efectele negative ale solarului:

Zonele mai sensibile ale pielii (alunite, cicatrice, pete) trebuie acoperite pentru ca se forteaza oarecum efectele actiunii razelor U.V. si deci si efectul asupra respectivelor zone poate fi mai periculos.

Parul poate fi degradat rapid si de aceea si acesta trebuie protejat de o casca speciala sau orice altceva la indemana.

Chiar daca suntem nerabdatoare sa vedem primele rezultate nu trebuie sa abuzam de solar marind numarul sedintelor. Cu rabdare vom atinge si scopurile initiale intr-un mod mult mai sanatos!

Studiile au aratat ca solarul emite atat raze UVA cat si raze UVB, acestea combinate fiind cu cele UV „conglomerat” ce creste riscul aparitiei cancerului de piele.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Mai 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.