Setari Cookie-uri

Machiaj de vara

In zilele cele mai calduroase cand trebuie sa iesim in oras, la birou sau oriunde altundeva intervine o dilema pe care multe dintre noi trebuie sa o fi trait macar o data: daca vreau sa arat bine, sa fiu ingrijita si admirata cum ma machiez astfel incat "opera" mea sa nu se intinda pe toata fata? O asa intrebare e cat se poate de legitima mai ales daca ne gandim ca transpiratia in exces va periclita aspectul placut al machiajului in numai cateva ore. Ce-i de facut? Solutia ideala ar fi alegerea unor produse adecvate care, combinate cu un stil de make-up potrivit ne va scuti de teama ca imaginea impecabila va fi "ruinata" de factorii externi. Iata insa cateva sfaturi pentru un machiaj de vara cat mai rezistent:

In zilele cele mai calduroase cand trebuie sa iesim in oras, la birou sau oriunde altundeva intervine o dilema pe care multe dintre noi trebuie sa o fi trait macar o data: daca vreau sa arat bine, sa fiu ingrijita si admirata cum ma machiez astfel incat „opera” mea sa nu se intinda pe toata fata? O asa intrebare e cat se poate de legitima mai ales daca ne gandim ca transpiratia in exces va periclita aspectul placut al machiajului in numai cateva ore. Ce-i de facut? Solutia ideala ar fi alegerea unor produse adecvate care, combinate cu un stil de make-up potrivit ne va scuti de teama ca imaginea impecabila va fi „ruinata” de factorii externi. Iata insa cateva sfaturi pentru un machiaj de vara cat mai rezistent:

In primul rand, aplica pe fata o crema hidratanta cu factor de protectie solara si las-o sa fie absorbita de piele inainte de a incepe machiajul in sine.

Alege un fond de ten cu aspect mat (sau doar o crema coloranta care lasa pielea sa „respire”) peste care nu ar fi rau sa aplici si un strat subtire de pudra pentru ca, sebumul si transpiratia ar putea sa produca un aspect de piele „lucioasa”, deloc placut. Intinde cat se poate de bine si inlesneste procesul prin folosirea unui burete special cu care sa tamponezi cu atentie zonele care au nevoie de o acoperire cat mai buna. Daca in jurul ochilor se vede inca diferenta de nuante iar cearcanele tale „refuza” sa se lasa ascunse, opteaza si pentru un anti-cearcan mai deschis care va uniformiza aspectul per ansamblu.

Asa cum se stie, machiajul de zi nu ar trebui sa fie unul incarcat ba dimpotriva. Asadar, renunta la creionul de ochi in favoarea unui fard translucid cu textura cremoasa si usoare irizatii stralucitoare care iti va conferi un aspect fresh si va da senzatia de racoare de care ai nevoie. In privinta culorilor alege tonuri calde, pale, de roz, bej sau auriu care evidentiaza forma si culoarea ochilor fara a supralicita aspectul natural.

Genele nu trebuie nici ele incarcate cu straturi dense de mascara ci mai degraba evidentiate subtil de un produs tranparent sau eventual unul maro. Machiajul nu este deci unul „dramatic”, teatral, ci cat mai proaspat si mai putin pretentios. In plus, acorda o atentie suplimentara tipului de mascara folosit pentru ca, daca nu este rezistent la apa sansele sa se intinda cresc considerabil.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Iunie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.