Setari Cookie-uri

Machiaj de vara

In zilele cele mai calduroase cand trebuie sa iesim in oras, la birou sau oriunde altundeva intervine o dilema pe care multe dintre noi trebuie sa o fi trait macar o data: daca vreau sa arat bine, sa fiu ingrijita si admirata cum ma machiez astfel incat "opera" mea sa nu se intinda pe toata fata? O asa intrebare e cat se poate de legitima mai ales daca ne gandim ca transpiratia in exces va periclita aspectul placut al machiajului in numai cateva ore. Ce-i de facut? Solutia ideala ar fi alegerea unor produse adecvate care, combinate cu un stil de make-up potrivit ne va scuti de teama ca imaginea impecabila va fi "ruinata" de factorii externi. Iata insa cateva sfaturi pentru un machiaj de vara cat mai rezistent:

Daca nu esti inca suficient de bronzata pentru a folosi un fond de ten inchis fara a-ti crea un aspect indezirabil de „masca” opteaza pentru un blush ceva mai inchis cu care sa iti evidentiezi pometii. Vei obtine astfel un efect dublu: pe de-o parte vei da mai multa culoare tenului tau iar pe de alta, forma fetei va parea mai alungita, mai supla, mai armonioasa. Ai grija insa sa aplici putin fard de obraz si pe nas, frunte, barbie si gat pentru ca astfel imaginea va fi complet nenaturala si cu siguranta nu este asta intentia ta.

In privinta buzelor nu ai nevoie decat de un balsam de buze care sa le protejeze impotriva efectelor deshidratante ale razelor solare sau eventual de un gloss stralucitor care sa iti scoata in evidenta buzle pline. Incearca totusi sa aplici luciul de buze doar pe mijlocul buzei inferioare si apoi sa-l intinzi cu grija pentru ca orice exces va fi imediat observat fiindca incepe „sa curga”. Daca tii cu tot dinadinsul sa folosesti rujul preferat asigura-te ca acesta este cat se poate de cremos fiindca, un produs rezistent la transfer va tine intr-adevar ceva mai mult timp dar va fi si un adevarat dezastru pentru buzele tale ce vor incepe inevitabil sa se crape. Mai mult, renunta pana la toamna si la creionul de buze pentru ca intregul machiaj de vara ar trebui sa stea simplu, sub semnul naturaletii.

In concluzie, pentru cele mai calde zile din an secretul este acelasi: discretie, atentie, moderatie. Nu uita ca una dintre regulile de baza ale make-up-ului „casual” este aceea ca machiajul este cu atat mai reusit cu cat este mai greu de observat! Nu incerca sa ascunzi orice urma de tinerete si personalitate in spatele unui intreg proces complicat de machiaj ci mai degraba limiteaza-te la a-ti pune in evidenta trasaturile intr-un mod cat mai subtil. Opteaza pentru stilul minimalist atunci cand e cazul si nu pierde nicio clipa din vedere ceea ce multi apreciaza pe buna dreptate: naturaletea, atunci cand este pusa in valoare, trece deasupra tuturor trucurilor cosmetice!


Un articol de Raluca Mateiu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Iunie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.