Setari Cookie-uri

Fii HOT odata cu vara!

Inca din primele zile cu temperaturi ridicate suntem tentate sa lasam deoparte orice sfaturi in materie de frumusete si ingrijire si sa ne "napustim" pe malul marii lasandu-ne in voia razelor si a valurilor. Parca si bagajele sunt mai putin constistente ca in orice alt moment. In fond costumul de baie si palaria cu boruri mari nu pot ocupa prea mult loc. Cu toate acestea, tocmai din avantul asta care ne cuprinde pe neasteptate scapam din vedere "detalii" cu adevarat importante pe care intr-un cu totul alt context nici nu am fi conceput sa le omitem. de aceea, nu te "abandona" in euforia vacantei si rezerva-ti cateva minute in care sa "bifezi" cele cateva aspecte legate de atentia pe care in mod normal i-o acorzi trupului tau.

Inca din primele zile cu temperaturi ridicate suntem tentate sa lasam deoparte orice sfaturi in materie de frumusete si ingrijire si sa ne “napustim” pe malul marii lasandu-ne in voia razelor si a valurilor. Parca si bagajele sunt mai putin constistente ca in orice alt moment. In fond costumul de baie si palaria cu boruri mari nu pot ocupa prea mult loc. Cu toate acestea, tocmai din avantul asta care ne cuprinde pe neasteptate scapam din vedere “detalii” cu adevarat importante pe care intr-un cu totul alt context nici nu am fi conceput sa le omitem. de aceea, nu te “abandona” in euforia vacantei si rezerva-ti cateva minute in care sa “bifezi” cele cateva aspecte legate de atentia pe care in mod normal i-o acorzi trupului tau.

In primul rand trebuie sa “scapi” cumva de tentatia numarul 1: expunerea excesiva la soare. Dorinta arzatoare de a avea un bronz rapid nu reprezinta un motiv suficient ca sa iti “pui la bataie” sanatatea pielii. Acopera-te din belsug cu un strat generos de crema protectoare (care sa reziste si la actiunea apei) si incearca sa nu stai la soare decat dimineata sau dupa-amiaza dupa orele 16-17. In caz contrar, nu este exclus sa capeti o culoare deloc uniforma sau mai rau, o boala de piele.

Respecta totodata si “ritualul” dusurilor scotiene (apa calda urmata de apa rece) si adauga si o sedinta de masaj energic cu un gel exfoliant. Astfel, chiar daca nu te-ai putut abtine si ai cam abuzat de razele soarelui creste probabilitatea obtinerii unui aspect omogen pentru ca se indeparteaza celulele moarte si in plus se va si evita craparea pielii.

Daca vacanta ta este prelungita si te gandesti la metode de epilare gandeste-te de mai multe ori inainte sa iei o hotarare: ceara ar putea sa iti irite pielea iar lama nu rezolva “problema” decat pentru prea putin timp. Optiunea cea mai buna ar fi totusi o crema epilatoare cu efect calmant pentru piele, aceasta fiind si usor de aplicat si comod de adaugat in geanta de cosmetice. Oricum, nu este indicata o epilare care ar putea sa lezeze in vreun fel sanatatea pielii iritand-o pentru ca apa nu foarte curata, nisipul si transpiratia ar putea “contribui” negativ la formarea unei reactii alergice sau inflamatoare.

De asemenea desi iti place sa arati bine indiferent de ocazie incearca sa te abtii de la orice procedeu de machiaj macar la plaja. Chiar si produsele rezistente la apa sau care promit “hidratare” sau senzatie racoritoare nu au cum sa reziste inaintea valurilor marii sau razelor soarelui. Mai mult, expunerea la caldura dilata porii iar machiajul poate patrunde in piele. Efectele sunt previzibile si deloc dezirabile. Asa ca, uita de complexe sau capricii infantile si foloseste doar crema pentru proetectie solara si balsam de buze.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Iunie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.