Setari Cookie-uri

Office look: bun si rau

Iata dilema! Niciodata atat de elucidata pe cat am crede, motiv pentru care ne aventuram acum pe altarul unei noi incercari. Ceea ce ar trebui stiut de la bun inceput si, de ce nu, aplicat ca regula generala este ca nu trebuie sa jonglezi cu extremele: fara excese de particule sclipitoare cu specific de Revelion, dar nici sa-ti faci aparitia in plin acces de naturelete sub pretext ca vara asta se poarta "nude". Colegele vor face greu eye-contact cu tine, iar seful nu va fi nici el prea incantat sa apari la sedinta cu fata palida si inexpresiva, mai ceva ca o creatura asexuata.

Iata dilema! Niciodata atat de elucidata pe cat am crede, motiv pentru care ne aventuram acum pe altarul unei noi incercari. Ceea ce ar trebui stiut de la bun inceput si, de ce nu, aplicat ca regula generala este ca nu trebuie sa jonglezi cu extremele: fara excese de particule sclipitoare cu specific de Revelion, dar nici sa-ti faci aparitia in plin acces de naturelete sub pretext ca vara asta se poarta “nude”. Colegele vor face greu eye-contact cu tine, iar seful nu va fi nici el prea incantat sa apari la sedinta cu fata palida si inexpresiva, mai ceva ca o creatura asexuata.

Specialistii spun ca un make-up ideal pentru sfera general office ar trebui sa fie un miracol al discretiei, care iti accentueaza rezervat meritele si iti umbreste defectele. In esenta, lucrurile ar sta cam asa: machiajul complicat si extrem de meticulous tradeaza o grija excesiva fata de latura superficiala, care nu este, in mod evident, munca. Un machiaj prea casual sau prea sfidator ii va descuraja pe potentialii parteneri sau clienti. Ba mai mult, micile defecte ( pistrui, alunite, riduri de expresie etc. ) ar trebui lasate neatinse pentru ca te fac sa pari mai umana si exercita un mai mare magnetism asupra celorlalti.

Asadar, pentru inceput ar trebui sa spunem “nu” machiajului prea stralucitor si realizat in complex de multe straturi si sa urmam trasaturile propriului chip in detrimentul tendintelor. Iar acest lucru nu ar trebui sa te supere. Cu-atat mai mult cu cat exista foarte multe noutati cosmetice care iti vor influenta pozitiv imaginea, chiar si in cazul in care nu esti adepta schimbarilor radicale. De exemplu, un lip-liner in culoarea pielii va permite oricarei femei de orice varsta si in orice moment sa aiba zambetul exploziv al unei copile. Un lip gloss hidratant iti va aduce totusi un touch de sexualitate, insa lip-linerul va pastra conturul sub control, ceea ce este ideal, in special pentru iarna.

Procedura aplicarii machiajului, fie el si orientat spre sfera office, este in genere aceeasi, constand in metode obisnuite si cat se poate de traditionale.

Fondul de ten trebuie aplicat de asa natura incat sa acopere cele mai evidente imperfectiuni ale pielii - pete, cicatrici, cearcane. Nu uita, nuantele mai inchise ascund ceea ce vrei sa ascunzi, iar cele mai deschise accentueaza ceea ce vrei sa arati. Astfel, iti poti schimba conturul fetei si sa mai adaugi in treacat si un vant de noutate. De exemplu, daca vrei sa-ti alungesti optic fata ai nevoie de nuante mai inchise in zona maxilarelor si nuante mai deschise pe barbie si in zona superioara a fruntii. Prin simpla folosire a machiajului poti “slabi” 2-3 kg. Dar nu apela la blush in cazurile acestea pentru ca aceasta impune un anumit grad de initiere cu care nu este recomandat sa cochetezi.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Iulie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.