Indispensabil complice al privirii, mascara ramane prietena cea mai fidela si de zi cu zi a genelor. Cine m-ar putea contrazice? Recunoaste ca pana si atunci cand esti in graba mare, faci cum faci si reusesti sa aplici un strat - doua de rimel, uneori chiar in defavoarea eye-liner-ului. Un truc foarte viclean, aceeasi mascara curbeaza, coloreaza, alungeste, adauga, sculpteaza si mareste.

Armele seductiei in functie de zodia lui sau cum flirteaza fiecare barbat din zodiac

Descopera si tu in continuare cateva dintre secretele acestei “ ustensile ” de beauty care ne fascineaza pe toate, cu ajutorul unor sfaturi utile si consultand si ultimele noutati.

Profesionistii spun asa...

“ Daca nu folosesti decat un singur produs de make-up pentru ochi, atunci ai grija ca acela sa fie mascara! ” Culoarea perfecta pentru zi este maro-ul, iar negrul pentru seara. Pe de alta parte, nuantele socante, roz, verde smarald, bleu electric sunt rezervate fetelor foarte tinere intrucat acestea estompeaza din luminozitatea pupilei si vulgarizeaza chipul.

De asemenea, trebuie sa stii foarte bine ce prioritate ai: lungime, volum, curbare intrucat nu le poti avea chiar pe toate trei intr-un singur produs! Da, este adevarat, va trebui sa daramam acest mit.

Alegerea potrivita

Atentie la efectul optic!

Ai genele fine si folosesti mascara pentru alungire? Ei bine, afla ca tot ceea ce este lung pare intotdeauna fin si fragil, asa ca opteaza mai curand pentru o mascara pentru volum, care acopera generos deficitul.
Ai genele scurte si folosesti mascara pentru volum? Afla si tu ca tot ceea ce este mare pare intotdeauna scurt, asa ca mergi pe mascara pentru alungire. Defineste si separa genele intr-un efect de gene false.
Daca, in schimb, nu ai asemenea probleme cu genele, alege o mascara care curbeaza genele, pentru a te dispensa de necesitatea dispozitivului cu pricina.

Cat despre mascara waterproof, aceasta este ideala pentru sport si pentru emotiile puternice, nu se teme nici de apa, nici de lacrimi. Dar nu abuza si nu o folosi de-a lungul intregului an! Efectul este similar vopselei de par: daca faci excese, iti deterioreaza firul de par.

Tehnica potrivita

Aplica mascara incepand cu baza genelor si “ tragand ” usor spre varf. Pentru genele de sus, lasa capul pe spate si priveste in jos. Pentru cele de jos, trebuie sa apleci capul si sa privesti in sus. Nu insista pe genele inferioare ca sa fii sigura ca nu incarci privirea, ca nu-ti imbatranesti fizionomia sau ca nu iti accentuezi involuntar mici defecte, cum ar fi cearcanele.

Seductie
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: