Setari Cookie-uri

Vedeta anului

Vedeta anului in coafura este tunsoarea bob!

Tunsoarea bob este printre putinele lucruri despre care nu se poate spune ca nu mai sunt la moda. O tunsoare clasica, dar in acelasi timp actuala, feminina sau baieteasca deopotriva, bob-ul face, fara drept de apel, furori indiferent de conjuctura spatiala sau temporala...si cu atat mai putin de trenduri.

Ma indoiesc ca mai poate cineva sa renege popularitatea acestei tunsori si sa nu recunoasca faptul ca bob-ul a fost, este si va fi (atat cat a mai ramas din el) vedeta anului (mai ales ca nu este o tunsoare impersonala)!

Stiu...puteti sa ma contraziceti si sa spuneti ca desi o fi ea vedeta si se potriveste oriunde, oricand si oricum, nu se potriveste totusi chiar oricui. Iar eu o sa va spun ca este o tunsoare atat de versatila si de flexibila incat pentru fiecare exista o solutie (avantajeaza aproape toate tipurile de fete, dar in special pe cele ovale si se poate aranja pe linia geometrica a parului sau se poate bucla).

In unghiuri ascutite, colturi extrem de accentuate, cu franjuri sau breton, bob-ul reuseste sa scoata din anonimat orice chip, evidentiindu-i trasaturile (si mai ales fermitatea).

Un pic de istorie...

Bob-ul a aparut pe la sfarsitul primului deceniu din secolul trecut (1909), dar a cunsocut succesul pe la mijlocul anilor '20, mai exact prin 1923, intr-o perioada marcata de excese si extravagante. S-a manifestat apoi in varianta sa cea mai radicala - bobul foarte scurt, cu perciuni intinsi sub urechi si ondulati usor in sus. Incepanad cu 1927 moda s-a mai indulcit un pic, aducand cu ea onduleurile simple in tunsoarea bob. Spre sfarsitul decadei, s-a renuntat la palarie (celebra palarie clos), femeile preferand sa-si expuna parul in toata splendoarea lui, cu un plus de lungime si de bucle.

De atunci bob-ul revine in tendinte periodic, reinventat, parca mai spectaculos si mai dramatic, dar fidel acelorasi elemente simple, cu linii pure, adaptabile la toate culorile de par si la diferite lungimi scurte si medii.

Tunsoarea bob s-a bucurat de acest succes rasunator si datorita vedetelor care au afisat-o cu nonsalanta sau sex-appeal. Cea care a relansat bob-ul a fost Maria Carla Boscono, un fotomodel de talie internationala, renuntand, acum un an, la parul sau lung in favoarea unei tunsori mult mai scurte.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Septembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.