Setari Cookie-uri

Trucuri pentru machiaj in sezonul cald - cum sa fii mai hot decat temperaturile de afara?

Cele mai bune trucuri de machiaj pentru vara!

Vara si-a intrat in drepturi si aduce cu ea temperaturi din ce in ce mai mari si astfel ne provoaca sa gasim solutii „cool”, pe langa cei 2 litri de apa zilnic, haine vaporoase si deschise la culoare si nu in ultimul rand, un machiaj rezistent la caldura. Chiar daca se mai retuseaza pe parcursul zilei, iata cateva trucrui pentru machiajul pe timp de vara. Katiusa Popovici, make-up artist profesionist ne dezvaluie cateva secrete.

„Ceea ce le sfatuiesc mereu pe clientele mele este sa nu sufoce tenul pe timp de vara, zi de zi. Chiar si in cazul mireselor, incerc sa folosesc fonduri de ten foarte lejere si sa acopar imperfectiunile prin tehnici de colorare pe anumite zone, tocmai pentru a evita situatiile de a pune straturi de machiaj. Machiajul meu personal vara este folosirea unui fond de ten lejer sau inlocuirea acestuia, cu un BB cream sau cu o crema cu protectie solara cu factor de protectie solara 20, definirea sprancenelor desigur, o mascara pentru accentuarea privirii si o nuanta de lipgloss nude soft pink pentru buze”, declara Katiusa Popovici.

Citește și:

trucuri de machiaj Foto: Diana Indiana, Shutterstock

Trucuri de machiaj vara

#1 La piscina - „skip” primerului si fondului de ten – pentru un bronz uniform, se aplica in zonele cu probleme un strat subtire de concealer. Tenul si chiar restul corpului se pregateste de acasa prin aplicarea lotiunii cu protectie solara, pentru a intra cat mai bine in piele pana la momentul expunerii la soare.

#2 BB Cream – solutia pentru un fond de ten mai usor. Se poate aplica cu succes pentru a uniformiza nuanta tenului. Multe femei nu se simt confortabil sa renunte la fondul de ten in totalitate, BB cream-urile sau CC cream-urile fiind solutia perfecta pentru un machiaj de vara.

„Un alt produs pe care il indragesc vara este pudra cu microparticule stralucitoare. Subliniaza atat de frumos pielea bronzata la fel ca un praf magic. Imi place sa o includ in machiajul unei seri de vara, asortata unei tinute all white sau chiar in nuante marine, ca tot sunt in trend”, adauga Katiusa Popovici.

#3 Pudra bronzanta
– se recomanda nuantele piersica sau teracota, aplicata pe pometi, tample, centrul nasului si usor pe frunte.

#4 Iluminator in nuante aurii
– este asul din maneca pentru un make-up cu totul atragator. Pentru un plus de stralucire, se recomanda amestecarea in palma a unei mici cantitati de iluminator lichid auriu si aplicarea lui pe linia pometilor, tapotat cu degetele. Atentie la exces!

#5 Mascara – pentru ca mascara rezistenta la apa poate irita ochii, iata un truc: se introduce pensula unei mascara transparente in tubul celei uzuale si se aplica apoi pe genele superioare. Pentru un look definit, pe genele inferioare se poate aplica mascara rezistenta la apa, fara mixare in cea uzuala.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Iunie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.