Setari Cookie-uri

Machiajul tenului acneic

Trucuri simple si eficiente pentru fetele care au acnee.

Aplicarea machiajului poate parea un lucru obisnuit si foarte simplu, insa exista cateva tips and tricks care te ajuta sa acoperi anumite imperfectiuni si sa scoti in evidenta trasaturile frumoase ale fetei.

In ceea ce priveste machiajul tenului acneic, este important sa fii foarte atenta la produsele cosmetice pe care le folosesti si, in acelasi timp, sa urmezi aceste trucuri astfel incat sa acoperi cat mai bine problemele tenului.

1. Ai nevoie de un primer FARA ULEI

Inaintea de a aplica alte produse, foloseste un primer fara ulei. Acesta va absorbi excesul de sebum de pe fata si va crea o baza fina pe care sa poti lucra. Pielea va arata si se va simti mult mai bine, iar fondul de ten va aluneca uniform peste cosurile de pe fata.

2. Fondul de ten trebuie sa fie special pentru ten acneic

Credeti sau nu, exista o serie de fonduri de ten realizate special pentru tenul acneic.

Citește și:

Fondul de ten corector cu actiune de nivelare 16h de la Dermablend [Corectare 3D] de la Vichy (dermablend.vichy.ro) este un produs revolutionar, cu o acoperire ridicata a imperfectiunilor in relief. Ia o cantitate mica de produs pe degete si intinde pe intreaga fata, coborand apoi si pe linia gatului si a decolteului.

3. Aplica corector in cazul imperfectiunilor severe

Dupa aplicarea fondului de ten, foloseste intotdeauna un corector insistand pe zonele care au nevoie de un grad mai mare de acoperire.

Important! Foloseste un corector in aceeasi nuanta ca fondul de ten.

4. Pudra fixeaza machiajul

Tenul acneic se intelege de minune cu pudra pulbere; aceasta trebuie aplicata dupa fondul de ten si dupa corector. Intotdeauna alege o pudra din minerale care sa ofere acoperirea de care ai nevoie fara a incarca tenul (pielea ta are nevoie sa respire).

Citește și:

Pentru o aplicare uniforma, foloseste o pensula cu peri desi si lungi.

5. Blushul si autobronzantul trebuie sa fie mate

Produsele sidefate pot accentua imperfectiunile tenului. De aceea, te sfatuim sa folosesti intotdeauna produse mate si pulbere – acestea te vor ajuta sa scoti in evidenta pometii si sa iti conturezi fata pentru o stralucire naturala si frumoasa.

O multime de femei se feresc sa aplice fard de obraz pe tenul acneic deoarece cred ca acesta poate scoate in evidenta roseata si imperfectiunile. Important este sa folosesti o nuanta cat mai naturala pentru un look perfect.

foto prima pagina: Oleg Gekman, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
17 Iunie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.