Setari Cookie-uri

Ramona Badescu: Despre frumusete, italience si succes

Ramona Badescu se numara printre primele romance care au reusit sa se faca remarcate in afara granitei, dar si printre cele mai frumoase femei cu care ne mandrim. La 47 de ani, actrita ramane un exemplu demn de urmat in randul doamnelor si al domnisoarelor.

Buna, Ramona! Este o adevarata onoare sa stau de vorba cu tine si iti multumesc ca ai acceptat invitatia mea.

Cum faci fata caldurii?

Gandindu-ma ca imi este frig, nu ma agit, incerc sa stau cat mai linistita, beau ceaiuri fierbinti, incerc sa nu fac treceri bruste de la o temperatura la alta si nu folosesc aerul conditionat.

Care este ritualul tau de ingrijire al pielii si al parului in timpul verii?

Pentru piele, in fiecare saptamana folosesc o masca cu miere care ma ajuta sa imi curat si imi hranesc tenul (vara porii sunt mai deschisi din cauza caldurii si absorb mai repede impuritatile, oferind tenului un aspect gras). In acelasi timp, pentru ca se pierde multa apa, incerc sa imi hidratez foarte bine tenul. Hidratarea o fac la nivelul intregului corp, consumand 4 litri de apa pe zi (direct din sticla, nu cu paharul, intre mese).

Pentru par, folosesc un amestec de cinci esente pe care le cumpar de la Plafar din Bucuresti: lavanda, mesteacan, ardei iute, uzica si brusture. Inainte sa ma spal, fac o masca in casa, pun la radacini lotiune regeneranta cu petroleum de la Gerovital, iar pe varfuri ulei de masline presat la rece.

Citește și:

Ce haine preferi in zilele caniculare?

Imi plac hainele din tesuturi naturale, precum bumbac, in, in general de culoare alba, deschise, sau neutre, gri sau crem. Vara nu folosesc negrul, doar seara, la ocazii speciale.


Cat de importanta este frumusetea in cariera ta?

Frumusetea este importanta, dar nu fundamentala. Ea ar trebui sa fie sustinuta de o personalitate puternica si un magnetism nascut sau dobandit.

Ramona Badescu

Ce machiaj alegi pentru o zi obisnuita?

Nu ma machiez in cursul zilei, dar nu renunt la ritualul meu zilnic de curatare a pielii atunci cand ma trezesc si de protejare cu o crema hidratanta si cu protectie solara 50.


Care este cel mai gresit gest de infrumusetare pe care il faci?

In primul rand, nu ma culc niciodata fara sa ma demachiez si fara sa imi fac dus, oricat de obosita as ajunge acasa. Sunt foarte organizata si am o deosebita atentie in ceea ce ma priveste. Am foarte mare grija de mine si folosesc cat mai mult produse naturale.

Citește și:

Referindu-ne la frumusete, ingrijire si stil vestimentar, imi poti face o diferenta intre femeile din Romania si cele din Italia?

Femeile din Romania sunt frumoase prin natura lor si arata bine chiar daca nu se machiaza. Sunt foarte ingrijite. Italiencele sunt de efect, dar nu isi acorda o ingrijire zilnica ca la carte. Ele sunt mai mult adeptele interventiilor chirurgicale, rezolvand astfel totul mult mai rapid.

Ce iti atrage prima oara atentia atunci cand faci cunostinta cu o alta femeie?

Dantura, manichiura, pedichiura si parfumul ei.

Ce iti atrage prima oara atentia atunci cand faci cunostinta cu un barbat?

Gura, dintii, nasul. Ma uit atent la urechile lui si la detaliile vestimentare.

Ce defineste frumusetea unei femei la 40 de ani?

Sarmul, seductia si sa fie sedusa de cine stie sa o faca!

Ramona Badescu

Am citit ca esti fana a uleiurilor. Ce uleiuri folosesti si pentru ce?

Citește și:

Folosesc ulei de masline pentru tot corpul, care trebuie sa fie musai presat la rece. Dupa ce imi fac un scrub pe corp, inainte de a intra in sauna, ma ung cu ulei de masline. Imi place sa ma masez cu ulei din samburi de strugure, imi place sa mananc si sa ma ung cu unt de cocos, iar in cazul in care am ragusit, imi pun in nas doua picaturi de ulei cu vitamina A.

Desi locuiesti in Italia, este o alta tara care ti-a atras atentia in mod special si ar putea sa inlocuiasca Italia?

Da, Los Angeles! Este un oras pe care am inceput sa il vizitez frecvent, dupa ce l-am cunoscut pe producatorul lui Celine Dion, Humberto Gatica, cu care am colaborat la ultimul meu album. Mi-ar placea sa locuiesc candva aici, pentru ca ador lumea americana, cu calitatile si defectele ei, ador concurenta crancena de acolo si Cetatea Filmului.

Cat este de greu sa reusesti in cariera intr-o tara straina?

Citește și:

Este foarte greu sa reusesti, dar si mai greu sa te mentii. Trebuie sa muncesti mult si sa stii sa faci fata provocarilor.

Care sunt cele mai importante invataturi pe care ti le-a oferit viata?

Am jucat intr-o piesa de teatru la Roma, care avea o replica foarte interesanta: "In viata sa nu astepti nimic de la nimeni, pentru ca asteptarile nu sunt decat anticamera dezamagirilor".

Ramona Badescu

Ce ai putea sa le inveti si sa le sfatuiesti pe femeile trecute de 40 de ani, femeile care isi dedica viata unui job de 8 ore pe zi si treburilor casnice?

Sa se dedice mai putin treburilor casnice, sa fie mai productive si sa-si faca mai mult timp pentru ele insele! Un sfat: inlocuiti scaunul de la birou cu o minge mare de pillates pe care sa va asezati. Efectul este obtinerea unui bun echilibru si a unor muschi fesieri mai fermi.

Dar pe tinerele care vin grabite din urma si vor sa fie cu un pas inaintea oricarei alte femei?

Citește și:

Le pot sfatui sa-si traiasca fiecare clipa cat mai intens si sa se lase conduse de inima si de emotii, pentru ca emotia te face sa vibrezi si sa ti sticleasca ochii.

Sursa Foto: Arhiva personala

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.