Setari Cookie-uri

Smokey eyes

Sa incercam un exercitiu de imaginatie: care este primul lucru care va vine in minte cand va ganditi la smokey eyes? Sa va ajut putin…wow!? Un machiaj intotdeauna trendy (dar parca anul acesta mai mult ca niciodata), smokey eyes se adreseaza, in special, femeilor indraznete, cu personalitate puternica, constiente de senzualitatea si farmecul lor.

Sa incercam un exercitiu de imaginatie: care este primul lucru care va vine in minte cand va ganditi la smokey eyes? Sa va ajut putin...wow!? Un machiaj intotdeauna trendy (dar parca anul acesta mai mult ca niciodata), smokey eyes se adreseaza, in special, femeilor indraznete, cu personalitate puternica, constiente de senzualitatea si farmecul lor.

Make-up artistii avertizeaza: in acest sezon vom vedea mult fumuriu in fata ochilor (poate nu chiar in fata, dar pe aproape oricum). Machiajul smokey eyes revine in forta! Si o data cu el, stralucirea metalului in nuante de argintiu, gri otel sau grafit, mangan si cupru, care dau privirii acea umbra de mister si senzualitate specifica smokey eyes. Si bineinteles excesul de mascara (minim doua straturi)!

Si ce alt machiaj ne-ar putea face mai dezirabile si mai seducatoare decat smokey eyes? Din pacate niciunul...asa ca fiecare dintre noi ar trebui sa stie pasii pentru obtinerea unui astfel de look irezistibil. Un mare atu al acestui machiaj il reprezinta faptul ca se potriveste in egala masura tuturor formelor si culorilor de ochi.

Asa cum probabil stiti deja un machiaj puternic al ochilor trebuie compensat cu unul discret pentru restul fetei si, implicit, senzualele nude lips. Pentru a nu da machiajului o tenta prea dramatica, se recomanda folosirea fondului de ten si a pudrei translucide in culori pale, precum si a unui blush roz pal, cat mai aproape de culoarea naturala. Pentru buze, un ruj roz pal, ultrahidratant, acoperit de un strat subtire de gloss ultranatural sau doar un lip gloss in nuante usoare de roz coral, cu o tenta cat mai naturala.

Daca pana acum efectul standard de smokey eyes era realizat apeland doar la clasicul creion dermatograf negru (sau inchis la culoare, gen maro si kajal), in prezent make-up artistii si producatorii de cosmetice promoveaza si alte nuante, patrunzatoare la randul lor, de albastru electric, gri, verde inchis si aubergine (purpuriu). Ceea ce se traduce intr-un real avantaj (pentru toti cei implicati in procesul de machiere) in a obtine cel mai expresiv look, si anume posibilitatea de a se 'jongla'cu nuantele. Tonurile de albastru si gri se armonizeaza perfect cu tenul deschis la culoare, cu ochii albastri si parul blond deschis.

Insa smokey eyes nu se refera doar la cateva nuante plumburii. Mai nou, termenul este folosit de specialisti pentru a desemna un stil de machiere, mai exact nu este atat de important CE, ci CUM se folosesc clasicele elemente smokey eyes: cateva (de regula doar 3) nuante de fard de pleoape si un set de pensule moi si precise. Smokey eyes ar trebuie deci vazut drept un look de baza, ce urmeaza a fi adaptat tinand cont look-ul final urmarit (machiaj de zi, de seara, de scena, de televiziune etc), asigurand deci fundatia acestuia. De subliniat faptul ca in cazul smokey eyes, linia fumurie din zona inferioara a ochiului nu da impresia de vulgar, conferind, in schimb, o eleganta cu tenta wild.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Octombrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.