Setari Cookie-uri

Smokey eyes

Sa incercam un exercitiu de imaginatie: care este primul lucru care va vine in minte cand va ganditi la smokey eyes? Sa va ajut putin…wow!? Un machiaj intotdeauna trendy (dar parca anul acesta mai mult ca niciodata), smokey eyes se adreseaza, in special, femeilor indraznete, cu personalitate puternica, constiente de senzualitatea si farmecul lor.

Mare atentie: in general, un machiaj puternic cum este si smokey eyes, este pus in evidenta in spatii bine iluminate, ceea ce presupune un ten neted, impecabil, cu atingere de bronz.

Un ultim sfat: Aveti grija sa nu topiti pe cineva cu cel mai hot look din toate timpurile!

Cum puteti obtine un make-up smokey eyes:

Cheia unui machiaj smokey eyes de nota 10 consta intr-o perfecta amestecare si armonizare a culorilor. Foarte importanta este si asocierea culorilor, astfel incat cele doua sau trei nuante folosite sa dea bine unele langa altele.

Se incepe prin a aplica un fard de pleoape, mai intai pe intreaga pleoapa, apoi culoarea mai luminoasa din paleta trebuie imprastiata pe intreg ochiul. Efectul de marire a ochilor se poate obtine prin aplicarea, imediat sub sprancene, o nuanta deschisa, avand grija insa sa fie estompate liniile de demarcatie intre portiunile machiate si cele nemachiate. Urmeaza aplicarea nuantei medii, pe portiunea mediana a pleoapei, insistand spre colturile exterioare ale ochiului.

Dupa, se aplica o nuanta mai inchisa, pornind de la baza genelor si pana la pliul facut de pleoapa. Ca urmare a acestor aplicari succesive, culorile vor avea nevoie de un retus, ce poate fi realizat chiar cu buricele degetelor (este de fapt si cea mai indicata metoda). Urmatorul pas presupune aplicarea tusului de gene, care poate fi fie transparent, cu proprietati de alungire si fortifiere, fie negru sau maro inchis. Rezultatul trebuie si in acest caz cat mai bine estompat, pentru a da accentul smokey. Ultima definire vine din partea inegalabilei mascara, fiind indicat, in cazul smokey eyes, aplicarea in cel putin doua randuri, pentru a conferi privirii acel efect dramatic si cuceritor.

Un articol de Silvia Nistor

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Octombrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.