Poate pentru multi pare o coafura naiva si puerila, insa coada impletita si-a facut aparitia din ce in se mai des in ultima perioada pe podiumurile de moda, in cadrul prezentarilor orchestrate chiar si de cei mai renumiti designeri din lume. La baza deciziei acestora de a introduce in colectiile lor pentru actualul sezon toamna-iarna coafurile construite pornind de la ideea de coada impletita, a stat look-ul fresh, copilaresc si aparent neglijent emanat. Coada impletita transmite acea feminitate si ingenuitate de care aveau atata nevoie marile case de moda pentru a-si revigora colectiile.

Video: Impletitura chic in 5 minute

De cele mai multe ori incadrata, pe buna dreptate, in tiparele stilului casual/lejer, coada impletita poate fi purtata cu incredere si la ocazii speciale...Singura restrictie impusa de acest tip de coafura o reprezinta, asa cum sigur ati intuit, lungimea parului.

Fie ca alegeti sa purtati coada impletita pur si simplu, facuta coc sau coronita impletita peste cap (asta in cazul in care parul este suficient de lung) sau doua codite de scolarita, cu siguranta veti fi in tendinte! Totul depinde de imaginatia si de starea de spirit din momentul respectiv pentru ca rezultatul sa fie unul de senzatie.

Daca va simtiti mai jucause decat de obicei si vreti ca cei din jur sa remarce lucrul acesta, puteti, spre exemplu, incerca sa realizati impletitura intr-o parte (stanga sau dreapta, dupa preferinte) sau, si mai sic, sa lasati cateva suvite rebele (stil extrem de popular in prezent, cunoscut drept “coada accentuata”). Iar daca vreti sa dati o nota personala coafurii, puteti opta pentru impletirea de esarfe, bijuterii, flori naturale sau diferite accesorii de par.

Stilistii au identificat mai multe tipuri de impletituri, aproximativ 20, unele mai usoare, altele mai complexe, noi am ales insa sa vi le prezentam pe cele mai importante:

- Impletitura englezeasca (simpla) - de altfel cea mai simpla dintre toate. Pentru a realiza o astfel de impletitura, trebuie sa incepeti prin a da tot parul pe spate si a-l prinde cu un elastic. Continuati cu impartitirea parului in trei parti egale (se accepta si aproximativ egale), dupa care luati partea stanga si asezati-o peste cea din mijloc, repetati procedeul cu cea din dreapta peste cea din mijloc, alternanta care trebuie respectat pana la sfarsit.

Cum sa-ti ingrijesti parul pe timp de iarna? Tips&tricks
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: