Setari Cookie-uri

Tratamente naturiste: Masti cu uleiuri pentru par si ten

Profita de puterea miraculoasa a uleiurilor si prepara-ti masti de par si de ten care sa iti accentueze frumusetea naturala.

Imi place sa am un par stralucitor si perfect sanatos, imi place sa ies din casa fara sa ma dau cu fond de ten si stiu ca toate astea nu ar fi posibile daca nu as profita de beneficiile uleiurilor naturale.

Nu-mi pasa ca este vara si sunt 34 de grade afara, nici ca este prea frig si trag sa stau numai in pat, la caldura, timp si dispozitie pentru prepararea unor masti cu uleiuri gasesc intotdeauna.

Iata care sunt cele care mi-au facut viata mai frumoasa si mi-au dat incredere in mine:

Masca cu ulei de masline pentru ten

Uleiul de masline este cel mai cunoscut si mai utilizat ulei din toate timpurile, si nu doar in bucatarie.

Uleiul de masline este recomandat pentru ingrijirea parului, a tenului, a pielii si in orice alta problema ai avea.

Eu te sfatuiesc sa incerci masca care lupta impotriva aparitie ridurilor si are efect de lifting.

Ai nevoie de 1/4 de lamaie, un albus de ou, o lingurita de uleiul de masline si cativa fulgi de ovaz. Pune totul in blender si amesteca, dupa care aplica masca pe fata si pe gat si lasa-o sa actioneze aproximativ 20 de minute. Clateste cu apa calduta.

Citește și:

Masca cu ulei de argan pentru parul ars

Daca ai parul ars, fie din cauza vopsirii repetate, a decolorarii sau a folosirii placii de par, bucura-te ca exista uleiul de argan.

Fa-ti o masca din ulei de argan, mierea si apa. Pasta obtinuta se distribuie pe parul proaspat spalat, de la radacini spre varfuri. Strange parul intr-un prosop sau intr-o casca de dus si lasa masca sa actioneze timp de 15-30 de minute. Clateste apoi bine parul.

Ai sa vezi ca parul tau o sa fie de nerecunoscut. Repeta procedeul o data pe saptamana, timp de o luna.

Masca cu ulei de cocos pentru ten luminos

Amesteca o lingura de ulei de cocos, doua lingurite de miere, 1/2 de lingurita de suc de lamaie intr-un bol mic si aplica amestecul intr-un strat generos pe fata ta proaspat curatata.

Lasa amestecul sa actioneze aproximativ 10 minute, dupa care curata tenul cu apa rece si sterge cu un prosop moale.

Citește și:

Masca cu ulei de ricin pentru cresterea parului

Este cunoscut faptul ca uleiul de ricin stimuleaza cresterea parului, fiind folosit chiar si pentru cresterea genelor si a sprancenelor.

Acest ulei se aplica direct pe scalp, insa inainte de asta este recomandat sa il incalzesti atat cat sa il poti suporta pe par. Desparte parul in doua parti egale si aplica uleiul pe scalp si pe radacini facand miscari circulare cu degetele.

Dupa ce ai uniformizat bine uleiul de ricin, leaga–ti parul intr-un coc si acopera-l cu o capa de dus. Infasoara si un prosop deasupra si lasa-l sa actioneze in jur de 30-60 de minute sau chiar toata noaptea.

Masca cu ulei de jojoba pentru ten si par gras

Uleiul de jojoba este unul dintre cele mai bune uleiuri naturale, care lupta impotriva tenului si parului gras, dar si impotriva cosurilor.

O masca usor de realizat este cea compusa din ulei de jojoba, tarate de ovaz si suc de castravete. Amestecul se aplica pe ten, se lasa sa actioneze 10 minute si se inlatura cu apa calduta.

Citește și:

Nu uita, totusi, un lucru esential: "Frumusetea este… cand te uiti in ochii unei femei si vezi frumusetea in inima ei", spunea Nate Dircks.

Sursa Foto Front Page: pixabay.com

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.